Британці розгадали таємницю особистості і професію маніяка Джека-Різника
Британці розгадали таємницю особистості і професію маніяка Джека-Різника

Британці розгадали таємницю особистості і професію маніяка Джека-Різника

Британські вчені з університету Ліверпуля імені Джона Мурса з допомогою фенотипового аналізу (аналіз ДНК) досліджували єдині, що лишились, речові докази, пов'язані з серією цих вбивств і знайдені в однієї з жертв на місці злочину.

В результаті вони прийшли до висновку, що маніяком Джеком-Різником був поляк Аарон Косминский, іммігрант і перукар, повідомляє The Sun.

Дослідники переконані, що покрита кров'ю хустка, пов'язана з вбивством не тільки жертви Кетрін Эддоус, але і Елізабет Страйд, містить ДНК криваво відомого серійного вбивці.

Саме її і взяли за основу аналізу фенотипу, який, у свою чергу, є сукупністю зовнішніх і внутрішніх ознак організму, набутих у результаті його індивідуального розвитку.

"Вчені розділили окремі клітини, пов'язані з підозрюваним, з подальшим фенотиповим аналізом.

Профілі mtDNA як жертви, так і підозрюваного відповідали відповідним еталонним зразкам, підтверджуючи зв'язок доказів з місцем злочину.

Геномна ДНК з окремих клітин, витягнута з доказів, була посилена, і отримана фенотипічна інформація відповідала єдиному показанню свідка, що вважається достовірним.

Наскільки нам відомо, це найбільш передове дослідження на даний момент стосовно цього випадку.

Ми вперше детально представляємо систематичний молекулярний аналіз єдиного збереженого фізичного доказу, пов'язаного з вбивствами Джека-Різника", - йдеться у науковому звіті, опублікованому в Forensic Scienses.

Особа вбивці досі залишалася загадкою.

Раніше в числі підозрюваних до страшних вбивств в Уайтчепелі, крім уродженця Польщі, відносили розвізника м'яса Чарльза Аллена Лечмера, шкільного учителя Джона Монтегю Друітта, що покінчив життя самогубством, перукара Джорджа Чепмена, повішеного за отруєння трьох своїх дружин, ліверпульського торговця бавовною Джеймса Мебрика, убитого власною дружиною, і низку інших.

Свідоцтва, що стосуються причетності Косминского до вбивств, вперше представив у 2014 році один з авторів цього дослідження - доцент молекулярної біології в ліверпульському університеті Ярі Лоухелайнен.

Свої докази він описав у книзі "Naming Jack the Ripper".

Однак у той час він піддався критиці генетиків за те, що не розкрив досить технічних деталей свого аналізу.

Прізвисько Джек-Різник було взято з листа, яке потрапило в лондонське агентство новин від імені вбивці.

Таких листів було багато, до одного з них додавалася людська нирка, вилучена у однієї з жертв.

Характерним для вбивств, які відносять до цієї серії, є той факт, що вбивця потрошив черевну порожнину жертви.

Довгий час вважалося, що маніяк мав хірургічні навички і професійні знання з анатомії людини.

Источник материала
Поделиться сюжетом