Нейробіологи "подовжили" дитинство – вони не вважають дорослими людей до 30 років
Нейробіологи "подовжили" дитинство – вони не вважають дорослими людей до 30 років

Нейробіологи "подовжили" дитинство – вони не вважають дорослими людей до 30 років

Якщо вам потрібна відповідь тим, хто радить "подорослішати", або виправдання за постійний перегляд відео з котиками, які ви щиро вважаєте смішними, у нейробіологів все це є, пише ВВС.

На думку вчених, які вивчають мозок і нервову систему, люди не стають повністю "дорослими", доки їм не виповниться 30 років і це може статися в різний час.

Так, наприклад, дослідження показують, що люди у віці 18 років все ще зазнають змін в головному мозку, які можуть вплинути на поведінку і підвищити ймовірність розвитку психічних розладів.

Професор Пітер Джонс з Кембриджського університету каже: "Насправді ми маємо на увазі те, що визначати час, коли людина переходить з дитинства до дорослого життя, виглядає дедалі абсурдніше".

"Це перехід, що має багато нюансів, і йде на нього три десятиліття", - додає він.

На його думку, системи освіти, охорони здоров'я і права, полегшують свою роботу завдяки таким визначенням.

У багатьох країнах, коли вам виповниться 18 років, ви можете проголосувати, купити алкоголь, отримати іпотечний кредит, і бути "дорослим" перед обличчям проблем із поліцією.

Незважаючи на це, професор Джонс говорить, що, на його думку, досвідчені судді у кримінальних справах визнають різницю між 19-річним підсудним і "загартованим злочинцем" у віці 30 років.

"Я думаю, що система адаптується до того, що ховається в усіх на очах: люди не перетворюються з гусені на метелика", - сказав він.

Джонс відзначає, що дорослішання не раптово змінює дитинство, це довгий і тривалий шлях.

Експериментальні ліки, які підтримують клітини мозку дають надію на лікування втрати пам'яті, проблем з ухваленням рішень та інших розумових порушень, які часто зустрічаються в літньому віці.Такий ефект має забезпечити лише одна таблетка на день.

Источник материала
Поделиться сюжетом