У штабі ООС показали навчально-бойовий політ МіГ-29 та штурмовиків Су-25 над Азовським морем
У штабі ООС показали навчально-бойовий політ МіГ-29 та штурмовиків Су-25 над Азовським морем

У штабі ООС показали навчально-бойовий політ МіГ-29 та штурмовиків Су-25 над Азовським морем

07:54, 20 березня 2019.

Зброя.

Польоти відбулися з повним бойовим навантаженням засобами авіаційного ураження.

Ланка винищувачів МіГ-29 та пара штурмовиків Су-25 виконали планові польоти над акваторією Азовського моря, прикриваючи з повітря кораблі Військово-Морських Сил України, які вийшли у похід.

Відповідне відео виклала прес-служба Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Під час льотної зміни екіпажами літаків відпрацьовано цілу низку завдань, серед яких, зокрема, зліт парою, протиракетні маневри тощо.

Варто зауважити, що польоти відбулися з повним бойовим навантаженням засобами авіаційного ураження.

Виконавши польотне завдання, літаки один за одним здійснили посадку на одному з оперативних аеродромів у безпосередній близькості до району проведення операції Об'єднаних сил.

Як повідомляв УНІАН, минулого року Львівський державний авіаційно-ремонтний завод у тісній кооперації з іншими підприємствами держконцерну «Укроборонпром» завершив роботи з модернізації винищувачів МіГ-29 до рівня МіГ-29МУ1.

Літак МіГ-29МУ1 може розвивати швидкість до 2450 км/год, яку забезпечують два турбореактивних двигуни з форсажною камерою.

У перелік озброєння винищувача, крім 30-мм автоматичної гармати, входить цілий спектр ракет типу «повітря-повітря» для ведення повітряного бою на середніх та малих відстанях, а також бомби і блоки некерованих реактивних снарядів для ураження наземних цілей.

Крім того, літак оснащений розвиненою системою радіоелектронної боротьби, яка призначена для індивідуального захисту літака від атак ворожих зенітно-ракетних комплексів і літаків.

#Су-25#Азовське море#МіГ-29.

Источник материала
Поделиться сюжетом