Феєричний початок "Французької весни" у Києві
Феєричний початок "Французької весни" у Києві

Феєричний початок "Французької весни" у Києві

26 березня, 2019, 22:29.

.

30 березня, 20.30 - Софійська площа.

Вуличне повітряно-акробатичне шоу "Садівниця Мю і кінематика флюїдів".

Театральний колектив Transe Express.

.

Вистави Transe Express полонили публіку 71 країни на 5 континентах, вони вже були в Україні у 2012 році з "Шаленими дзвонарями", цього року буде представлена їхня остання вистава, де поєднання театру та музики створюють своєрідний котел, в якому переправляються і змішуються видовищні види мистецтва: візуальне, танцювальне, циркове, вогняне….

На Софійській площі 30 березня, о 20:30, глядачі побачать не просто шоу, а стануть учасниками магічної гри в мрійника-алхіміка і прогуляються таблицею елементів.

Наслідуючи великого Жюля Верна, творці "Садівниці Мю і кінематики флюїдів" запрошують у подорож "від Землі до Місяця".

Обіцяють феєрію емоцій під мелодії музикантів-тичинок, що виростають у велетенській квітці-анемоні, та під звучання зірок у безперервному русі повітря.

Автори так говорять про шоу, яке презентують: "Ґорґульї-саламандри, які тільки-но прокинулися від свого закам'янілого сну, стануть провідниками-охоронцями і, немов на тому полотні Ієроніма Босха, риби виринуть із акваріуму, а машини оживуть, і під спів сирен ми всі потрапимо до безодні морських глибин".

Колектив Transe Express називають творцями фантастики, їхні вистави несподівано і оригінально використовують вуличний простір, сцену, нестандартні місця, захоплююча сюжетна лінія тримає увагу публіки та відволікає від щоденної рутини, а нечувані пригоди у просторі обраного міста розкривають та обігрують найважливіші моменти нашого часу.

За підтримки Київської міської державної адміністрації центральна площа Києва (яка вже неодноразово ставала сценою для вуличних відкриттів фестивалю) перетвориться на велетенський фантастичний сад, в якому живуть не бачені досі істоти.

Вони даруватимуть радість та захоплення і маленьким, і дорослим глядачам вистави….

Вхід вільний.

Фестиваль "Французька весна в Україні", що в шістнадцятий рік відбувається у 9 містах України, представляє французькі та франко-українські проекти у різних мистецьких царинах.

Організатори: Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа «Альянс франсез» в Україні.

Генеральний теле-партнер: ЕСПРЕСО.

Вся програма Французької весни: www.

Источник материала
Поделиться сюжетом