Медики навчилися подорожувати по кровоносних судинах
Медики навчилися подорожувати по кровоносних судинах

Медики навчилися подорожувати по кровоносних судинах

Американські вчені розробили нову технологію віртуальної реальності, яка дозволяє лікарям буквально зазирнути у вени пацієнтів під час операції.

Як повідомляє Daily Mail, тепер радіологи зможуть використовувати візуалізацію для навігації по крихітним кровоносним судинам, щоб підвищить ефективність лікування широкого класу захворювань: від тромбів до інсультів, раку, тощо.

Новий катетер, розроблений в Університеті Вашингтона, оснащений електромагнітними датчиками, які передають зображення кровоносних судин в реальному часі до гарнітури віртуальної реальності.

Це підвищує безпеку процедури і підвищує її точність.

Демонстрація нової технології.

Електромагнітні датчики, встановлені на катетерах, фіксують розмір і форму кровоносних судин під час проходження інструменту через них.

Ці дані збираються програмним забезпеченням, який візуалізує їх у вигляді 3D-зображення в окулярах VR, які надіті на радіолога.

Принадність такого підходу в тому, що він дійсно дозволяє візуалізувати навіть найдрібніші частини тіла.

Сама технологія складається тільки із спеціального катетера та окулярів VR, що усуває необхідність у спеціальному ангіографічному комплексі, рентгенівських апаратах і гігантських екранах.

Плюс, як вважають винахідники, набагато дешевше.

Демонстрація нової технології.

Якщо запропонована ними методика отримає схвалення в Управлінні по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, лікарі зможуть використовувати цю технологію для проведення процедур інтервенційної радіології за межами великих центрів у великих містах і в сільській місцевості та в районах з недостатнім рівнем обслуговування.

Як повідомляв портал "Знай.

uа", масштабний огляд 39 досліджень показав, що люди, які живуть в сільській місцевості, рідше виліковуються раку.

Також "Знай.

uа" писав, що новий аналіз крові дозволить діагностувати рак всього за десять хвилин.

Источник материала
Поделиться сюжетом