США випробували дві протиракети для перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет
США випробували дві протиракети для перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет

США випробували дві протиракети для перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет

Foreign policy.

Міноборони США офіційно не анонсували ці випробування.

Пуск ракет для збиття ворожих був здійснений з авіабази Ванденберг у Каліфорнії.

Агентство протиракетної оборони США заявило, що в ході випробувань використовувалися два наземних перехоплювачі.

Обидва успішно знищили дві ракети умовного противника.

Їх запустили з випробувального полігону на Маршаллових островах у Тихому океані, це більш ніж за 6400 км від авіабази Ванденберг, де знаходились перехоплювачі.

Генеральний директор Агентства протиракетної оборони США генерал-лейтенант Сем Грівз назвав ці випробування "критичними".

На 2019 рік Міністерство оборони США запросило у конгресу для Агентства по ПРО 9,4 млрд доларів, що на 500 млн доларів менше, ніж роком раніше.

При цьому, військові просять 2,6 млрд доларів для розробки гіперзвукової зброї.

Президент США Дональд Трамп після припинення участі США в Договорі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД) заявляв, що Сполучені Штати матимуть "найефективніші й найпередовіші" системи ПРО, які "протиракетною парасолькою" накриють країну від можливих ударів з боку країн-вигнанців, до яких відносять Іран і КНДР.

Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності був підписаний в 1987 році генеральним секретарем ЦК КПРС Михайлом Горбачовим і президентом США Рональдом Рейганом.

Угода забороняє сторонам виробництво балістичних і крилатих ядерних ракет наземного базування дальністю від 500 до 5500 км, а також їх випробування і розгортання.

Источник материала
Поделиться сюжетом