Супрун пояснила, як мікропластик потрапляє до нашого столу
Супрун пояснила, як мікропластик потрапляє до нашого столу

Супрун пояснила, як мікропластик потрапляє до нашого столу

Пластик знаходять всюди.

Навіть на дні найглибшої западини у світі.

Його часточки, які менші ніж 5 мм, наявні в арктичних льодовиках, морях, річках та океанах, ґрунті, солі, меді та навіть у повітрі.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook в.

міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Пластиком забруднена й вода – як у крані, так і в пляшках.

В одному з досліджень понад 80% зразків води, які взяли в різних частинах світу, були забруднені мікропластиком", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особливу роль у поширенні мікропластику відіграють морські жителі.

За даними ООН він наявний в організмах 220 видів морських жителів! Мікропластик настільки поширений, що вбудовується в наш харчовий ланцюжок.

Деякі організми, до прикладу, планктони, можуть поглинати пластик, далі їх їдять більші тварини й, насамкінець, мікропластик потрапляє до нашого столу.

"Попри те, що приблизно 90% мікропластику виводиться з людського організму, цього може бути достатньо, щоб викликати локальні запалення, впливати на мікробіом травної системи, вивільняти токсини.

Дослідження щодо більш серйозних наслідків споживання мікропластика ще тривають", – зауважила в.

Сьогодні людство виробляє майже 300 мільйонів тонн пластику щороку, половина з яких – для одноразового використання.

А понад 8 млн тонн пластику потрапляє в океан.

Уляна Супрун зазначає, що проблема набрала глобального масштабу.

Тому роль кожного важлива: менше використовуйте пластик, купуйте воду в склянках або беріть пляшку води з собою, щоби не купувати в магазині.

За можливості – сортуйте пластик та віддавайте його на перероблення.

міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун надала кілька інформативних ресурсів для обізнаності щодо небезпеки пластику у світі:.

додаток "Сортуй" допоможе визначити тип сміття, як його підготувати до перероблювання, а також знайти найближчу станцію сортування;.

корисний інтерактивний ресурс Garbage31, який наочно показує, що відбувається з різним типом сміття, скільки потрібно часу на його природне розкладання та включає карту з пунктами приймання по Україні;.

Україна БЕЗ сміття – тут можна знайти безліч інформації про сортування та правила прийому сміття, адреси пунктів прийому та побачити, що сортування сміття – це не так важко.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны