В УПЦ відзвітували про основні релігійні події березня
В УПЦ відзвітували про основні релігійні події березня

В УПЦ відзвітували про основні релігійні події березня

Центр інформації УПЦ.

Зокрема акцент на недобровільному, за їх даними, перехід релігійних громад в нову Православну Церкву України.

Як розповів глава Синодального юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, було зафіксовано 62 випадки захоплення храмів.

"З тих 62 випадків - 49 випадків, коли ми зверталися в поліцію, ми змушені в судовому порядку зобов'язати поліцію вносити заяву про злочин", – цитує Бахова Центр інформації УПЦ.

Також на прес-конференції повідомили, що зараз УПЦ позов до Міністерства культури за зміну назви, а також займається захистом прав Рівненської єпархії протоієрея Віктора Земляного.

"Йому нещодавно було вручено повідомлення про підозру у таких злочинах, як розпалювання релігійної ворожнечі - це 161 стаття Кримінального кодексу, і розповсюдження літератури, що містить культ насильства і жорстокості … саме кримінальне провадження воно надумане, необґрунтоване і здійснюється з метою тиску", – заявив Бахов.

Крім того УПЕ відстоює і на міжнародному рівні права своїх служителів і парафіян.

"Ми активно беремо участь у всіх міжнародних заходах, які проводить ОБСЄ… у сесіях, що проводяться тричі на рік, ради з прав людини ООН… ми також зустрічаємося з високими чинами як Ради Європи, так і Європарламенту", – повідомив глава Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Віктор (Коцаба).

За словами служителів УПЦ, міжнародне співтовариство визнає факт наявності в Україні правопорушень у сфері міжконфесійних відносин.

Священнослужителі і надалі планують відстоювати права своєї церкви і її вірних.

Раніше в УПЦ повідомили, що всього 43 громади Української Православної Церкви з понад 12 тисяч громад добровільно перейшли в нову Православну Церкву України, ще десятки "переходів" є захопленнями храмів і церковного майна УПЦ.

Источник материала
Поделиться сюжетом