Чим українці почали заміняти картоплю в раціоні
Чим українці почали заміняти картоплю в раціоні

Чим українці почали заміняти картоплю в раціоні

Більшість українців перестали купувати картоплею через те, що багато появилось замінників."Хто слідкує за правильним харчуванням, знають, що картопля не один з найкорисніших продуктів", - говорить Gazeta.

ua шеф-кухар вінницького ресторану "Ренесанс" Борис Сиченко.

Більше почали переходити на різні висівки, крупи кіноа, кус-кус, булгур."Я зробив теж акцент на крупах.

Почав використовувати ще пастернак, батат.

Також купую топінамбур.

Його ще називають земляною грушею.

Має особливий смак і відрізняється від картоплі.

Продукт вроді не зовсім дорогий 15-20 грн, але відсоток відходів завеликий.

Росте закручено, як імбир, - каже ресторатор.

- Мус з топінамбура з весняними грибами коштує 120 грн.

Страва виходить дорогою через те, що додаємо в пюре соєве молоко, фундук.

Включили цей мусс в пісне меню, тому замовляють його часто".

На ринку однією з найпопулярніших круп являється названий булгур, який коштує 45 грн.

Популярну чечевицю та кус-кус продають по 70 грн.

За стільки ж продають рис твердих сортів "Басматі"."Завезені крупи користуються попитом, бо це щось нове для українців.

Але подобаєтсья не усім.

Беруть по трохи.

Наприклад, булгур як наша перловка, тільки дуже м'яка.

Нут — бобова культура.

Це турецький горох.

Він довго готується.

На ніч треба замочувати", - говорить продавець вінницького ринку "Урожай" Оксана Тимощук.

Источник материала
Поделиться сюжетом