Порошенко припустив можливість політичного діалогу з РФ
Порошенко припустив можливість політичного діалогу з РФ

Порошенко припустив можливість політичного діалогу з РФ

Порошенко вважає, що діалог із Росією можливий, але лише після деокупації Донбасу і Криму.

сайт президента Украины.

Президент України Петро Порошенко заявив про можливість політичного діалогу між Україною і РФ, але після російської деокупації Донбасу і Криму.

Про це він сказав у програмі "Свобода слова" у вівторок в ефірі телеканалу ICTV.

"Лише тоді, коли буде припинена окупація, коли будуть виведені окупаційні війська з окупованих територій Донбасу і Криму, коли припиниться війна, коли будуть відпущені українські політв'язні, включаючи українських моряків, ми повернемося до політичного діалогу із Російською Федерацією", - сказав Порошенко.

При цьому він нагадав, що спостерігачів з Росії на виборах президента України не буде, і що це рішення підтримує український народ.

Також Порошенко зазначив, що під час ухвалення рішення про недопуск на вибори росіян у складі місії спостерігачів від ОБСЄ на нього чинився тиск, але міжнародні партнери його підтримали.

Закон про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією передбачає, що договір припинить дію з 1 квітня 2019 року.

У російському МЗС звинуватили українську сторону у невиконанні договору про дружбу і закликали дотримуватися двосторонніх міжнародних зобов'язань.

Договір про дружбу був підписаний 1997 року президентом України Леонідом Кучмою та президентом Росії Борисом Єльциним.

Він набув чинності 1 квітня 1999 року.

Сторони зобов'язалися поважати територіальну цілісність і підтвердили непорушність існуючих між ними на момент підписання договору кордонів.

Источник материала
Поделиться сюжетом