Мінекономрозвитку прокоментувало введені Росією санкції на постачання нафти та нафтопродуктів
Мінекономрозвитку прокоментувало введені Росією санкції на постачання нафти та нафтопродуктів

Мінекономрозвитку прокоментувало введені Росією санкції на постачання нафти та нафтопродуктів

10:36, 19 квітня 2019.

Енергетика.

Уряд планує провести додаткову оцінку введених заходів, а також обговорити першочергові дії з мінімізації можливих негативних наслідків для економіки України.

Введення урядом Російської Федерації заборони на експорт в Україну російської нафти і нафтопродуктів було очікуваним, але вимагає додаткового обговорення заходів з мінімізації негативних наслідків для нашої країни.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"18 квітня 2019 року уряд Російської Федерації ввів нові економічні санкції проти України - введено заборону ввезення з України до Росії таких товарів як паперова продукція, товари легкої промисловості, металургійна продукція, продукція машинобудування, а також обмежені поставки з Росії в Україну нафти і нафтопродуктів.

Зазначаємо, що такі кроки з боку Російської Федерації є очікуваними", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що найближчим часом Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з іншими органами державної влади планує провести додаткову оцінку введених Російською Федерацією заходів, а також обговорити додаткові першочергові дії з мінімізації можливих негативних наслідків для економіки України.

Мінекономрозвитку підкреслює, що за останні роки уряд України доклав значних зусиль, спрямованих на поступове заміщення імпорту товарів з Російської Федерації, за рахунок нарощування обсягів внутрішнього виробництва, а також завдяки переорієнтації експорту на внутрішній ринок і диверсифікації шляхів поставок з інших країн, зокрема, ЄС.

"Експорт товарів з України до Росії в 2018 році зменшився на 7,2%, або на 282,4 4 млн дол.

США і становив 3,7 млрд дол.

Частка Росії в загальному обсязі експорту товарів з України скоротився до 7,7% порівняно з 9,1% в 2017 році, - йдеться в повідомленні.

- Частка Росії в загальному обсязі імпортних надходжень в Україну також поступово зменшується - у 2017 році вона становила 14,5%, а в 2018 році 14,2%".

Як повідомляв УНІАН, Росія обмежила експорт в Україну російської нафти і нафтопродуктів.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що товари, такі як продукція ПЕК, у тому числі вугілля, нафту та нафтопродукти, з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну лише на підставі окремих дозволів.

За його словами, такі дії уряду РФ викликані тим, що раніше Україна розширила список заборонених для імпорту на територію України російських товарів.

10 квітня 2019 року Кабмін розширив перелік товарів походженням з РФ, заборонених до ввезення в Україну.

Під заборону потрапили формалін, карбамідоформальдегідний концентрат, карбамідоформальдегідні смоли, пружини для візків вантажних вагонів (циліндричні гвинтові зовнішні, циліндричні, гвинтові внутрішні), апаратура для комутації або захисту електричних ланцюгів (реле), які використовуються в пристроях залізничної автоматики господарства сигналізації та зв'язку, провідники електричні на напругу більше 1000 У.

Також розширені санкції на банки для консервування (стерилізаційні банки), пляшки для харчових продуктів та напоїв з безбарвного і кольорового скла, інші скляні ємності.

#санкції#Мінекономрозвитку#імпорт нафти.

Источник материала
Поделиться сюжетом