Мін’юст оскаржить скандальне рішення суду щодо збитого Іл-76
Мін’юст оскаржить скандальне рішення суду щодо збитого Іл-76

Мін’юст оскаржить скандальне рішення суду щодо збитого Іл-76

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що рішення Мелітопольського міського суду щодо невизнання загибелі командира збитого Іл-76 наслідком агресії РФ буде оскаржене.

Про це він сказав у п'ятницю, 19 квітня, у коментарі Укрінформу.

“Ми обов’язково ознайомимося з цим рішенням.

І я знаю позицію Генерального прокурора, ми з цього приводу вчора мали з ним розмову під час наради в РНБО, це рішення буде оскаржене з мотивів, які суддя вказала”, - сказав Петренко.

Він додав, що через нереформування першої інстанції судової системи ухвалюються такі неоднозначні рішення, “коли суддя говорить, що збиття нашого військового літака на території України бойовиками і збройними силами Російської Федерації не є актами агресії, це взагалі не вкладається навіть у голову і в рамки здорового глузду”.

“У рамках юридичних процедур ми долучимося до колег, які супроводжують цей процес для того, щоб дати свою правову позицію, щоб це рішення було оскаржене.

Ми маємо, на щастя, апеляційну інстанцію, оновлений Верховний Суд, я переконаний, що судова система дасть належну оцінку тим подіям, які там відбулися”, - розповів Петренко.

Як повідомлялося, суддя Мелітопольського міськрайонного суду відмовилась визнати загибель Олександра Бєлого, командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у липні 2014 року, результатом агресії Російської Федерації.

Відповідне рішення судді обурило військових льотчиків Збройних сил України.

В результаті трагедії загинули 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців.

Прокуратура розцінила дії бойовиків як теракт.

27 березня 2017 року генерал-майора Збройних сил України Віктора Назарова визнали винним в загибелі українських військових і засудили до 7 років позбавлення волі.

При цьому суд не позбавив його військового звання.

26 вересня 2017 року Апеляційний суд Дніпропетровської області розпочав розгляд апеляційної скарги генерал – майора Віктора Назарова на рішення суду першої інстанції у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл - 76, збитому 2014 року терористами в аеропорту Луганська.

3 жовтня колегія суддів залишила без задоволення клопотання Назарова про повторне дослідження доказів та допит свідків.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны