Показали смачне та п'янке меню ресторанів Титаніка
Показали смачне та п'янке меню ресторанів Титаніка

Показали смачне та п'янке меню ресторанів Титаніка

Відомо, що легендарний Титанік в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року в своєму першому рейсі зазнав аварії.

Трансатлантичний пароплав виходив в океан під гаслом "Навіть Бог не зможе потопити корабель".

Гігантський лайнер був неймовірно розкішним — практично лондонський готель "Рітц", що пливе по воді.

У розпорядженні пасажирів було 8 палуб, спортивний зал, турецькі лазні, корт для сквошу, чотири ресторани, два бари.

На судні розміщувалося 416 кают першого класу.

Тому інтер'єр для заможних пасажирів був особливо багатим і помпезним – червоне дерево, позолота, шовк і муранське скло.

Були присутнє абсолютно все, що могло задовольнити потреби вершків суспільства.

Історик Вероніка Хінке спробувала відтворити атмосферу розкоші і безтурботних веселощів, що панували до катастрофи на борту судна.

Так Хінке в книзі "The Last Night on the Titanic: Unsinkable Drinking, Dining and Style" описує, ту неймовірну велич, яку бачили пасажири лайнера, в найдрібніших деталях.

Кухня, коктейлі, які готували для заможних клієнтів у барах, мода того часу - весь блиск і шарм едвардіанської епохи.

Варто відзначити, що эдвардіанська епоха — короткий період від початку XX століття до Першої світової війни, коли на троні Великобританії сидів Едуард VII, син королеви Вікторії.

Поколінням, які пережили жахи війни, цей час здавався безтурботним золотим століттям.

Часом, коли можна було насолоджуватися ледарством, подорожувати з комфортом на потягах, пароплавах, автомобілях і, колекціонувати мистецтво.

"Здається неймовірним, що у нас збереглося меню ресторанів Титаніка.

Пасажири і члени команди забували ці листочки в кишенях або вкладали в листи додому", - каже історик.

Цікаво, що нормою для пасажирів першого класу був обід з цілих 10 страв.

Легкий весняний супчик з зеленим горошком, курча в кремовому соусі, устриці по-російськи — все це супроводжувалося келихом вина.

Також відомо, що у винний льох Титаніка було завантажено 1 000 пляшок — в основному, шампанського і бордо.

Ще 850 пляшок перебували на борту, у розпорядженні барів і ресторанів.

Вероніка Хінке також зазначила цікавий рецепт коктейлю.

Напій був один з найбільш популярних у той час.

Називався він Punch à la Romaine, винайдений знаменитим французьким шеф-кухарем Жаном Огюстом Ескофье, — його точно готували на борту.

Цю суміш рому, шампанського, лимонного і апельсинового соку, збитих білків і колотого льоду рекомендували як витверезний засіб між рясними трапезами.

Як повідомляв портал "Знай.

uа", в мережі показали фантастичні знімки затонулих кораблей.

Також "Знай.

uа" писав, чому легендарний корабель "Титаник" досі не підняли на поверхню.

Источник материала
Поделиться сюжетом