Рецепт, який повинна знати кожна господиня: пишні оладки на кислому молоці
Рецепт, який повинна знати кожна господиня: пишні оладки на кислому молоці

Рецепт, який повинна знати кожна господиня: пишні оладки на кислому молоці

Час підготовки: менше 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

500 мл кислого молока.

2 яйця.

2-3 ст.

1 ч.

з гіркою соди.

0,5 ч.

3 ст.

рослинної олії.

3 склянки борошна.

Простий рецепт будинку.

Сьогодні ми будемо готувати оладки на скисле (кисле) молоці з фото без дріжджів.

Такий рецепт зможе приготувати кожен, оладків вийде багато, вони будуть смачні і повітряні.

Щоб спекти оладки з кислого молока нам знадобляться такі інгредієнти: кисле молоко (кисле молоко), яйця, борошно, цукор, соди і сіль.

У домашніх умовах ви також можете приготувати оладки з начинкою.

Для цього можна використовувати банани, сир і тд.

Якщо у вас немає кислого молока, готуємо рецепти простих оладок.

А якщо ви хочете нежирні, то беремо знежирене молоко, яке скисло.

Як зробити прості оладки на соді, зі скислим молоком.

Для тіста в чашку розбити яйця, всипати цукор (якщо любите солодкі млинці, то можна додати ще й замінити кисле молоко на звичайне), сіль, збити все віночком.

Влити до яєчної маси трохи кислого молока і рослинне масло.

Знову збиваємо вінчиком (міксером не користуємося!).

Всипати 2 склянки борошна і ложечку з содою (оцтом гасити не треба), перемішати все акуратно віночком за допомогою швидких рухів.

Ідеальною однорідності годі й домагатися, нехай невеликі грудочки борошна залишаються - тісто для пишних оладок на кислому молоці не любить особливого вимішування.

Далі борошно (3тій стакан) додавати порціями по 3 ст.

ложки і вмішувати в тісто.

Потрібно домогтися консистенції густої сметани, цей момент особливо важливий, адже завдяки цьому виходять самі пишні оладки.

Якщо борошна виявиться мало, то оладки не піднімуться, а якщо дуже багато, то чи не пропекутся.

Тепер тесту потрібно расстояться, для цього прикрити чашку кришкою і поставити в тепле місце на 20 хвилин.

Якщо в будинку не виявилося теплого місця для вистоювання, то переставити чашку з тестом в більш широкий посуд з теплою водою.

Через 20 хвилин тісто буде готове для смаження.

На поверхні будуть видні пухирці від реакції соди з кислим молоком.

Тісто не перемішувати!.

Вилити на сковороду (найнадійнішу, з товстим дном, ідеально, якщо чавунну) масло (масла треба брати зовсім невелика кількість) і на сильному вогні дуже добре його прогріти, і це наступний важливий момент.

Якщо сковорода і масло будуть недостатньо гарячими, то оладки не отримають «дірчастими».

Брати столовою ложкою тісто зверху.

Не заважати! І викладати в розігріте масло.

Повинні вийде досить товсті коржі.

Тепер вогонь можна зменшити до середнього.

Якщо все зроблено правильно, на оладки з'являться ось такі дірочки.

За допомогою вилок або лопаток перевернути оладки, коли одна сторона досить зарум'янилася, і обсмажити з другої сторони.

Зняти готову партію зі сковороди і викласти обсмажувати нову.

Із вказаної кількості продуктів виходить величезна гора оладок на кислому молоці, близько 45 штук.

Трохи остиглі млинці подавати до столу з варенням, сметаною, медом, згущеним молоком, сиром, бананом.

Вийшло смачно покроково приготувати рецепт використовуючи сквашенное молоко.

Рецепт оладок найкраще підходить до сметани.

Источник материала
Поделиться сюжетом