Кличко пересадить киян на велосипеди: Романенко показав "двоколісний рай" столиці
Кличко пересадить киян на велосипеди: Романенко показав "двоколісний рай" столиці

Кличко пересадить киян на велосипеди: Романенко показав "двоколісний рай" столиці

Політолог та водій із солідним стажем Юрій Романенко поділився наболілим щодо транспортної інфраструктури Києва та прокоментував анонсований проект градоначальника Віталія Кличка щодо будівництва велодоріжок.

Віталій Кличко.

Відповідним відео він поділився на своїй сторінці у Facebook.

"Де нормальні парковки у центрі міста? Де підземні паркінги?Коли приїжджаєш до європейської країни, можеш припаркувати машину у центрі міста у багатоповерховому паркінгу.

Чому не можна ввести щомісячний абонемент за право паркуватися у будь-якій точці Києва, сплачуючи за це гроші до міського бюджету?", - пропонує Романенко.

Політолог підкреслив, що такі соціальні проекти невигідні для міської влади, оскільки вона націлена на створення монополії у цій сфері.

"Усе працює на те, щоб містяни платили за проїзд у транспорті якійсь одній конкретній "конторі".

Міський бюджет тупо наживається на тому, що створено купу проблем, протягом 27 років нічого не робилося із точки зору правильної інфраструктури.

Замість цього малюють якісь віртуальні велосипедні доріжки.

Люди, ну які можуть бути доріжки? Принаймні із Бучі, Ірпеня чи Білої Церкви до Києва.

Місця для розміщення велосипедів повинні бути передбачені у громадському транспорті - так роблять у Німеччині", - розповідає Романенко.

Юрій Романенко.

"Однак у першу чергу потрібно змінити логіку функціонування громадського транспорту.

Для цього потрібен конкретний план, а не просто - взяли, тикнули пальцем і сказали "Все, тепер парковки дорогі".

Закінчиться це все тим, що знову всі будуть їздити, як і їздили, а ось конфліктів на дорозі додасться", - вважає Романенко.

Мер столиці Віталій Кличко сьогодні був просто нарозхват – у той час, як він тільки-но розпочав засідання, його із димовими шашками та гучномовцями викликали під будівлю розлючені кияни.

Як повідомляв раніше Знай.

ua, у вівторок, 14 травня, сотні підприємців прийшли під КМДА - вони вимагають у Віталія Кличка припинити незаконні схеми та здирництво із бізнесменів.

Також Знай.

ua писав про те, що журналісти 1+1 поділилися результатами резонансного розслідування, яке стосується мільйонних розкрадань із бюджету Києва.

Источник материала
Поделиться сюжетом