Коли в Україні з'явиться 5G
Коли в Україні з'явиться 5G

Коли в Україні з'явиться 5G

5G в Україні може з'явитися вже у 2020 році."5G можливо вже з наступного року.

Ми аналізуємо частоти, які можуть бути використані для 5G.

Деякі вже очевидні - це 700 МГц і 3400 МГц.

Деталі щодо інших необхідних частот - а це понад 20 ГГц - будуть визначені цієї осені на WRC 2019" , - заявив Олександр Животовський, глава Нацкомісії з держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації, на сторінці в Facebook.

З очевидних причин, домовлятися з Нацрадою і мовниками будемо після закінчення виборів", - підкреслив глава НКРЗІ.Комісія не забуде і про діалог з операторами, оскільки питання бізнес-кейсу для 5G поки не закритий."На відміну від попередніх технологій "G", п'яте покоління - більше про інфраструктуру і суміжні галузі, ніж про наші з вами смартфони.

Тому ми тільки вітаємо самостійні ініціативи операторів, а також співпрацюємо з Міністерством інфраструктури за різного роду кейсами використання нових технологій", - заявив Животовський.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що Україна може виставити 5G-ліцензії на конкурс в 2020 році."Укравтодор" спільно з Nokia і "Vodafone Україна" з 25 квітня запустила тестову IoT систему дорожньої безпеки на 21км автодороги Н01.

Планується, що пізніше зазначена система також буде протестована в технології 5G на одній з українських автодоріг.

Про тестування рішень для 5G-мереж в квітні заявили також два інших найбільших мобільних оператори країни - "Київстар" і lifecell.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны