АМКУ схвалив злиття клінік "Добробут" та "Борис"
АМКУ схвалив злиття клінік "Добробут" та "Борис"

АМКУ схвалив злиття клінік "Добробут" та "Борис"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) схвалила злиття клінік "Добробут" та "Борис".

Про це повідомляє прес-служба комітету.

Як повідомляється, за підсумками розгляду наявних даних, у тому числі опитування конкурентів і думок Національної служби здоров'я, Міністерства охорони здоров'я, Центру медичної статистики, Української медичної асоціації і фонду "Пацієнти Україна", АМКУ встановив, що об'єднання клінік не призведе до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції.

"Учасники концентрації здійснюють діяльність з надання медичних послуг, які включають, зокрема, медичну допомогу (діяльність лікарняних закладів, загальна медична практика, спеціалізована медична практика), діагностичні та лабораторні послуги.

Враховуючи, що основним видом діяльності учасників концентрації є надання медичної допомоги, в той час, як проведення інструментарних діагностичних та лабораторних досліджень є вторинним і надається з метою проведення кваліфікованого обстеження, та надання медичної допомоги, для цілей дослідження заявленої концентрації товарними межами ринку визначено медичну допомогу.

При цьому законодавство України не проводить розмежування у визначенні медичних послуг, що надаються державними/комунальними закладами охорони здоров’я та приватними закладами охорони здоров’я/приватними підприємцями", - уточнили в АМКУ.

Згідно зібраним комітетом даними, спільна частка на ринку медичної допомоги в Києві "Добробуту" і "Бориса" не перевищує 35% за підсумками 2016, 2017 і першого півріччя 2018 року.

У той же час встановлено, що медичний ринок Києва є висококонкурентним, і після злиття конкурентний тиск на учасників не зменшиться.

Крім того, було встановлено, що ціни на послуги учасників злиття істотно не відрізняються від цін на аналогічні послуги їх конкурентів, присутні врівноважуючі фактори і спостерігається зростання кількості приватних установ охорони здоров'я.

Враховуючи вищесказане, АМКУ схвалив придбання компанією SATUMCO LIMITED (група "Добробут") частки у статутному капіталі ТОВ "Борис", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Источник материала
Поделиться сюжетом