ДТЕК закрив угоди з купівлі "Одесаобленерго" та "Київобленерго"
ДТЕК закрив угоди з купівлі "Одесаобленерго" та "Київобленерго"

ДТЕК закрив угоди з купівлі "Одесаобленерго" та "Київобленерго"

19:39, 16 травня 2019.

Енергетика.

Компанія розробляє програму розвитку електричних мереж в Київському та Одеському регіонах.

Енергохолдинг ДТЕК завершив операцію з придбання 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" і 93,9978% ПАТ "Київобленерго" у холдингу VS Energy, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії.

"Компанія розробляє програму розвитку електричних мереж в Київському та Одеському регіонах.

Мета – підвищення якості та надійності розподілу електроенергії, покращення клієнтських сервісів", – сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ДТЕК.

Обидві компанії опублікували оголошення в ЗМІ про відкликання з 17 травня раніше виданих довіреностей.

Крім того "Одесаобленерго" в четвер повідомило в системі розкриття НКЦБФР, що пакет акцій у власності ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" 10 травня зріс з 16,773013% до 68,29488% статутного капіталу.

Максимальна ціна, по якій ДТЕК купував акції за останні 12 місяців, становила 3,13 грн за штуку, йдеться в документі.

Згідно зі звітом "Одесаобленерго", на початок 2019 року найбільшими акціонерами компанії були ТОВ "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна" – 32,522649%, VS Energy International NV (Нідерланди) – 17,983159%, "Київобленерго" – 9,253295% і держава – 25%.

У січні "ДТЕК Нафтогаз" став власником 16,77% акцій, VS Energy International NV збільшив свою частку до 51,52%, а VS Energy International NV і "Київобленерго" вийшли з-поміж акціонерів.

Загальна кількість акцій "Одесаобленерго" – 608 млн 495,56 тис.

У компанії відзначили, що за час своєї роботи він інвестував у бізнес по дистрибуції електроенергії понад $300 млн.

В ДТЕК вважають свої розподільчі компанії в Києві, Дніпропетровській і Донецькій (на підконтрольних територіях) областях, одними з найбільш ефективних і надійних в країні.

Зокрема, час позапланових відключень споживачів у них на 30-70% менше середнього (без урахування прифронтових територій), а втрати електроенергії майже вдвічі нижче, заявили в холдингу.

Програма розвитку електричних мереж в Київській та Одеській областях буде сфокусована на системній цифровізації управління інфраструктурою, підвищення надійності електропостачання та якості обслуговування клієнтів, вказали в ДТЕК.

У прес-службі з посиланням на генерального директора ДТЕК Мережі Івана Гелюха відзначили, що національний регулятор НКРЕКП контролює роботу операторів системи розподілу, накладаючи на них зобов'язання про безумовне надання доступу до мережевої інфраструктури кожному постачальнику електроенергії.

"Таким чином, концентрація нових активів компанією ДТЕК не обмежує клієнтів у ринковій можливості самим обирати, у кого їм купувати електроенергію.

Сьогодні ринок постачання електроенергії клієнтам повністю конкурентний, і ДТЕК підтримує розвиток цієї конкуренції", – сказав Гелюх.

За його словами, для спрощення підключення до електричних мереж у кожному регіоні ДТЕК створив спеціальні департаменти за новими зв'язками та оптимізації внутрішніх процесів.

В результаті, наприклад, у Дніпрі за минулий рік вдалося під'єднати у 2,5 раза більше нових клієнтів до електромереж – майже 8 тис.

"Одесаобленерго" за підсумками 2018 року скоротило чистий прибуток в 5,3 раза у порівнянні з 2017 роком – до 0,94 млн грн, а виручка збільшилася на 11,2% – до 8 млрд 425,387 млн грн.

"Київобленерго" у 2018 році збільшило чистий прибуток на 6,8% – до 233,16 млн грн, а його виручка зросла на 18% – до 9 млрд 470,99 млн грн.

#ДТЕК#ДТЕК Енерго.

Источник материала
Поделиться сюжетом