Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи
Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи

Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи

Перша заступниця Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сьогодні написала заяву як уповноважена Президента Порошенка з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, як представниця України в гуманітарній підгрупі з проханням звільнити її з цих посад.

Про це вона сказала під час презентації звіту про свою діяльність на посаді уповноваженої Президента."Я подякувала Президентові Порошенку за цю високу честь працювати в його команді протягом 5 років над цими важкими питаннями", - зазначила Геращенко.

Але очевидно, що має відбутися перезавантаження.

І в цьому контексті я вважаю, що важливо забезпечити тристороннє перезавантаження учасників мінських груп і від України, і від Росії, і від ОБСЄ, тому що від представників ОБСЄ, це моя позиція, це не позиція українського керівництва, я , як учасник мінських груп, вважаю, що перезавантаження має стосуватися всіх", - наголосила Геращенко.І наголосила, що від координаторів ОБСЄ Україна чекає активнішої позиції і зацікавлення не лише в процесі, а й в результаті.Росія відмовилась підтримати "великоднє перемир'я" на Донбасі.

Представник України в ТКГ Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росію і її Президента Володимира Путіна, який не зацікавлений у деескалації та закінченню війни на Донбасі.

Источник материала
Поделиться сюжетом