новини
новини
19 травня, неділя
Ashburn, United States
Вхід

Меню випускних вечорів треба погоджувати з лікарями

main image main image

Меню випускних вечорів треба погоджувати з лікарями

Найгарячіша пора для закладів громадського харчування – це пора проведення випускних вечорів в літній період.

Тоді зростає актуальність гострих кишкових інфекційних захворювань, які несуть значну небезпеку для здоров'я людини.В першу чергу це стосується сальмонельозу, дизентерії, вірусного гепатиту "А", черевного тифу, паратифів, холери, які можуть викликати як поодинокі випадки, так і спалахи захворювань."Не кожен розуміє головне - свято повинно бути не лише веселим, але й безпечним, а щедрість і гостинність - поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.

Найважливішим для закладів громадського харчування є виробництво кулінарних страв, і будь-яка, навіть незначна, похибка при приготуванні може призвести до жахливих наслідків", - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.Дуже часто для приготування запланованої кількості страв у господарів абсолютно немає умов для приготування їжі на 100 і більше гостей одночасно - мала площа приміщень, немає необхідної кількості розроблювальних столів, дощок, ножів, кухонного інвентарю, приладь, посуду, кухарів і обслуговуючого персоналу.Один холодильник не в змозі вмістити всі страви, що швидко псуються, з дотриманням товарного сусідства.

При приготуванні їжі кухарі інколи не дотримуються елементарних правил особистої гігієни, до приготування страв залучаються люди, які не пройшли медичний огляд.Використовується продовольча сировина сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість) та зберігається в антисанітарних умовах.

Торік у селах Бондурівка та Стратіївка Чечельницького району Вінниччини під час застілля на випускному балу отруїлись школярі та їхні рідні.

Кількість потерпілих зросла до 62 осіб.

9 із них - діти до 15 років.Усі госпіталізовані святкували шкільний випуск.

У селі Бондурівка застілля влаштували у будинку культури для 68 чоловік, у селі Стратіївка — в шкільній їдальні для 85 чоловік.

Зазвичай, у селах на випускні вечори приходять цілими родинами і також залишаються на застілля.