Суд відпустив директора «Укрбуду» з-під варти через перевищення НАБУ своїх повноважень
Суд відпустив директора «Укрбуду» з-під варти через перевищення НАБУ своїх повноважень

Суд відпустив директора «Укрбуду» з-під варти через перевищення НАБУ своїх повноважень

19:41, 16 травня 2019.

Політика.

Суд визнав незаконним затримання директора «Укрбуду», який є одним з підозрюваних у справі про оборудку з нерухомістю Нацгвардії.

Суд визнав незаконним затримання директора «Укрбуду» / фото УНІАН.

Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним затримання детективами НАБУ одного з підозрюваних у справі про корупційну оборудку з нерухомістю Нацгвардії - директора компанії «Укрбуд» Олега Майбороди.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам перед початком судового засідання, на якому Майбороді мають обрати запобіжний захід, заявив його адвокат Олег Татаринов.

За словами адвоката, сьогодні рішенням Шевченківського райсуду з його клієнта було знято арешт, і тому до Солом’янського райсуду він прийшов сам, а не був доставлений під вартою.

Також Татаринов розповів, що твердження детективів НАБУ про те, що обмін квартир у будинку на Печерську, спорудженому на землі, що належала військовій частині Нацгвардії, на квартири для нацгвардійців на Червоному хуторі був рівноцінним.

Він пояснив це тим, що у будинку на Червоному хуторі Нацгвардія отримала не 50, як передбачалося основним договором, а 70 квартир, зданих під ключ.

Також, за словами адвоката, слідство не врахувало, що вартість квартир на околиці Києва слідчі брали станом на 2013 рік, а на Печерську, у новозбудованому житловому комплексі - станом на 2016 рік.

Крім того, Татаринов наголосив, що результати аудиту про завдані державі збитки у понад 81 млн грн, долучені до підозри Майбороді, не підтверджені експертним висновком.

Таким чином, на його думку, не можна говорити про їх доказовість у суді.

Водночас Татаринов повідомив, що САП проситиме суд обрати Майбороді запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення застави у 71 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня у НАБУ повідомили, що детективи бюро проводять обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній.

"Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування корупційної схеми з нерухомістю, в результаті якої Головне управління Нацгвардії України, за версією слідства, втратило активи на 81,64 млн грн", - заявили в НАБУ.

Також зазначалося, що розслідування зазначених фактів НАБУ здійснює із грудня 2017 року.

15 травня НАБУ повідомило екс-командувачу Нацгвардії Аллерову, гендиректору компанії-забудовника Майбороді та оцінювачу про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн.

#НАБУ#Нацгвардія#Укрбуд#житло для військовихпогода у Києві.

Источник материала
Поделиться сюжетом