Фермери знизили ціни на торішню капусту
Фермери знизили ціни на торішню капусту

Фермери знизили ціни на торішню капусту

Про це повідомляють аналітики проекту East.

Даний факт учасники ринку пояснюють високою вартістю даної продукції.

При цьому попит в даному сегменті залишається на досить низькому рівні.

«В результаті фермери були змушені поступатися в ціні, щоб прискорити темпи збуту торішньої капусти», коментують аналітики.

Так, на сьогоднішній день капуста врожаю 2018 роки вступає в продаж за ціною 25-28 грн/кг ($ 0,95-1,06 за кг), що в середньому на 7% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Тим часом, в господарствах південного регіону і Закарпаття почалася масова реалізація капусти нового врожаю.

В результаті цього, пропозиція ранньої капусти на ринку значно збільшилася, що спровокувало різке зниження цін на дану продукцію на минулому тижні.

На сьогоднішній день багато фермерів вирішили не переглядати відпускні ціни в даному сегменті і продовжують відвантажувати ранню капусту по 7-8 грн/кг ($ 0,27-0,30 за кг), відзначаючи при цьому що попит на ранню продукцію залишається на досить високому рівні .

«Варто зазначити, що сьогодні торішня капуста пропонується на українському ринку в середньому в 7 разів дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Що стосується цін на капусту нового врожаю, то на сьогоднішній день дана продукція надходить у продаж в середньому на 42% дешевше, ніж в середині травня 2018 року», — відмічають аналітики.

Bot та Agravery.

Источник материала
Поделиться сюжетом