У Чернігові проходить акція «Ніч у музеї»
У Чернігові проходить акція «Ніч у музеї»

У Чернігові проходить акція «Ніч у музеї»

21:33, 18 травня 2019.

Музеї обласного центру Чернігівщини працюватимуть допізна і приймають відвідувачів безкоштовно.

У Чернігові проходить акція «Ніч у музеї», що приурочена до Міжнародного дня музеїв і традиційно відзначається 18 травня.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, до акції приєдналися Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана та Чернігівський обласний історичний музей імені Василя Тарновського.

У художньому музеї «Ніч у музеї» розпочалася з відкриття музейного проекту «Птах у квітах» з нагоди 110-річчя з дня народження української художниці Марії Приймаченко.

У музеї представили не лише твори художниці (у фондах музею - 23 картини), а й елементи можливого її побуту.

Крім того, організовано майстер-клас для дітей, які можуть створити свої картини за мотивами творчості Приймаченко.

Також у музеї відкрито кілька виставок - традиційної і нетрадиційної ляльки (у тому числі з лялькового театру імені Довженка), творів чернігівського художника Олександра Савченка-Більського, який більшу частину життя творив в еміграції - у Франції.

У рамках акції «Ніч у музеї» пройдуть концерт капели бандуристів імені Остапа Вересая, шоу ілюзіоніста Артема Мойсієнка, театрально-мистецьке дійство за мотивами біографії Григорія Галагана.

Не менш насичена програма «музейної ночі» в історичному музеї.

Там задіяно не тільки виставкові зали, а й подвір’я музею.

Відкрив дійство концерт театру пісні «Забава».

Особливостями цьогорічної «Ночі в музеї» в історичному музеї Чернігова є інтерактивна археологічна школа для дітей, лекція, присвячена німецькій політичній карикатурі часів Другої світової війни, прем’єрний показ короткометражного фільму «Повернення» про письменника Михайла Коцюбинського, створеного місцевою творчою групою, музичний виступ «Sax Quartet «Premier».

Під час відкриття акції заступник директора історичного музею Людмила Линюк нагадала, що акція «Ніч у музеї» проводиться з 1997 року, зараз її підтримують тисячі музеїв у понад 150 країнах світу.

Чернігівський історичний музей імені Тарновського проводить цього року акцію вдев‘яте.

«Ми дуже ретельно готуємося, організовуючи лекції, виставки, концерти і навіть покази фільмів, аби привабити більше відвідувачів», - зазначила Линюк.

#музей#Чернігівпогода у Чернігові.

Источник материала
Поделиться сюжетом