В Україні почався сезон збирання озимої цибулі
В Україні почався сезон збирання озимої цибулі

В Україні почався сезон збирання озимої цибулі

За інформацією аналітиків East.

Fruit, на початку тижня на ринок України почали надходити перші пропозиції суперраньої озимої цибулі ріпчастої місцевого виробництва.

Перші партії пропонувалися за цінами до 25-30 грн/кг, однак через невеликі обсяги, дрібний калібр і не дуже високий ступінь зрілості, користувалися помірним попитом.

Пропозиції надходили з південних регіонів країни, переважно з Херсонської області.

В кінця тижня кількість пропозицій лука різко зросла, так само як і обсяг пропонованих партій.

З ростом пропозиції падали і ціни на цибулю.

Уже до п'ятниці овочівники Півдня України були готові продавати ранній озиму цибулю з поля по 17 грн/кг, однак за умови закупівлі об'ємних партій, готові були скидати ціну до 15 грн/кг.

Така ціна вже була набагато більш привабливою для покупців, навіть не дивлячись на те, що рання цибуля гірше зберігалася і була дрібнішою, ніж цибуля врожаю 2018 року.

Це призвело до різкого зростання інтересу до даної продукції з боку перекупників з центральних і східних областей України та стимулювало овочівників форсувати прибирання цибулі, навіть незважаючи на те, що вони втрачали в врожайності при передчасної прибирання цибулі.

За словами керівника Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федора Рибалко, українські фермери в цьому році суттєво розширили площі під ранніми сортами цибулі, зокрема під озимою.

«Українські овочівники прекрасно розуміли, що врожай цибулі в країні різко знизився в 2018 році, тому ще восени 2018 року ці фірми активно закуповували насіння озимих сортів цибулі, чекаючи, що ціни на неї будуть високими.

В результаті, за моїми оцінками, площі під озимою цибулею під урожай 2019 року були найбільшими за всю історію України», — зазначає Федір Рибалко.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны