Бланманже прикрашають фруктами
Бланманже прикрашають фруктами

Бланманже прикрашають фруктами

— Бланманже — це класичний французький десерт.

На смак ніжний, по-весняному легкий і в міру солодкий.

Ним можна і щодня ласувати, і на святковий стіл поставити, — каже 35-річна Ірина Іванчук із Кривого Рогу Дніпропетровської області.Для приготування бланманже бере півкіло домашнього сиру, 250 мл жирних вершків, 1 склянку молока, 100 грамів цукрової пудри, 3 столові ложки желатину, 150 грамів сезонних фруктів або ягід.— Желатин замочую в молоці на двадцять хвилин.

Коли розбухає, ставлю на слабкий вогонь.

Безперервно помішую, доки не розчиниться.

При цьому стежу, щоб молоко не закипіло.

Коли желатин розчинився, знімає з вогню й лишає охо­лоджуватися.

Тим часом перетирає через дрібне сито сир.

Додає до нього цукрову пудру.

Збиває до утворення однорідної маси.— Поєдную сирно-цукрову суміш із вершками.

Тонким струмком вливаю желатин.

Ретельно перемішую.

Розливаю отриману масу по формочках.

Якщо немає порційних, можна в одну загальну.

Тоді просто довше застигатиме.

Занурює в кожну формочку невелику кількість нарізаних шматочками фруктів або ягід.

Ставить у холодильник на 2–3 години.

Дістає, коли маса повністю застигне.

Перед подачею дістає десерти з формочок.

Прикрашає зверху фруктами.— Щоб легше дістати, спершу кожну формочку занурюю в гарячу воду.

Не глибше ніж до середини.

Тримаю у воді протягом декількох секунд.

Тоді просто ставлю зверху на формочку тарілку й перевертаю.

Источник материала
Поделиться сюжетом