Автовиробнику Tesla загрожує банкрутство – що відомо
Автовиробнику Tesla загрожує банкрутство – що відомо

Автовиробнику Tesla загрожує банкрутство – що відомо

Генеральний директор американської автомобільної компанії Tesla Ілон Маск написав листа до своїх підлеглих, у якому сказано, що компанія може збанкрутувати протягом найближчих десяти місяців, а то й радикально не перегляне всі витрати.

Про таке повідомляє "Ліга.

Бізнес" з посиланням на Electrek.

Слід зазначити, що нещодавно автовиробник залучив понад $2 млрд фінансування, але виробництво витрачає настільки великі гроші, що цього не вистачить і на рік, йдеться в листі Маска.

Таким чином, щоб запобігти банкрутству гендиректор Tesla запропонував урізати витрати на запчастини до електрокарів, зарплати робітникам і оренду приміщень.

Кожну статтю бюджету буде підписувати особисто Ілон Маск і новий фінансовий директор компанії Зак Кіркгорт.

Відповідно до фінансового звіту, за перший квартал 2019 року виробник електрокарів отримав $702,1 млн збитку і продав на 31% менше машин, ніж кварталом раніше.

Крім того, 2019 рік для Tesla виявився не найвдалішим.

В цьому році компанії довелося скоротити понад три тисячі співробітників (7%) і відкликати понад 14 000 електромобілів в Китаї через проблеми з подушками безпеки.

Згідно з фінансовим звітом, за перший квартал 2019 року виробник має електрокарів отримав $702,1 млн збитку і продав на 31% менше машин, ніж кварталом раніше.

Источник материала
Поделиться сюжетом