Як приготувати рис для суші: корисні поради

main image main image

Як приготувати рис для суші: корисні поради

Головним компонентом для приготування ролів є рис, тому перш, ніж його зварити, слід врахувати рекомендації японських кулінарів.

Якщо рис буде недовареним – він зіпсує смак страви, а якщо його переварити – роли можуть розпастися.

Рецепт приготування рису на суші в мультиварці Інгредієнти: 280 грамів рису; 370 грамів води; 50 міліграмів рисового оцту; 1/4 чайної ложки солі; 1/2 чайної ложки цукру.

Покроковий рецепт, як варити рис:.

Для приготування суші та ролів знадобиться 2 мультистакана круглозернистого рису.

Його треба висипати в посудину і кілька разів промити водою, поки вода не стане прозорою.

Рис висипати в мультиварку і залити 2,5 мультистаканами води.

Як правильно приготувати рис на суші: поради.

Тоді треба поставити програму "Варка/Експрес" на 45 хвилин.

Якщо такої функції в мультиварки немає, тоді треба увімкнути кнопку для варіння крупи на 40-45 хвилин.

До рису додати сіль, цукор і рисовий оцет, ретельно перемішуючи.

Після приготування, даємо рису охолонути до кімнатної температури, після чого використовуємо його для приготування суші.

Рецепт приготування рису на суші в кастрюлі Інгредієнти: 200 грамів рису; 250 грамів води; 1 столова ложка оцту; 2 чайні ложки солі; 7 чайних ложок цукрового піску.

Покроковий рецепт, як варити рис:.

Спочатку промиваємо рис до прозорої води.

Викладаємо на сито і залишаємо на 30 хвилин просохнути.

Для приготування суші рис повинен бути клейким.

Після цього ставимо рис в кастрюлю і заливаємо водою.

Пропорція рису і води повинна відповідати 1:1,5.

Кастрюлю треба накрити кришкою тоді, коли закипить вода і зменшити вогонь до мінімуму.

Варити рис потрібно до того моменту, поки він не вбере в себе всю воду (на це піде хвилин 10-15).

Приготувати рис на суші легко і просто.

З моменту, коли рис зварився, йому необхідно постояти 10 хвилин під закритою кришкою.

Для приготування спеціальної суміші в окремому посуді треба змішати 1 столову ложку оцту, 2 чайні ложки солі і 7 чайних ложок цукрового піску.

Варто слідкувати за ти, щоб все розчинилося.

Після отриманої суміші скроплюємо нею рис, акуратно перемішуємо і даємо рису охолонути.

Дивіться відео як приготувати рис для суші в домашніх умовах:.

Фото и видео