На Херсонщині розводять «бройлерних ягнят» асканійської селекції
На Херсонщині розводять «бройлерних ягнят» асканійської селекції

На Херсонщині розводять «бройлерних ягнят» асканійської селекції

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Ми вже отримали в другому поколінні чудові генотипи, які гарно себе почувають на Півдні України», — розповів директор Інституту Юрій Вдовиченко.

Він наголосив, що всі селекційні розробки проводяться з урахуванням сучасних вимог та викликів.

«На момент забою тушка 6-8 місячного ягняти має бути рівно 20 кг.

Тільки такі стандарти визнають на міжнародному ринку — і при розробленні технологій ми це враховуємо.

Також не забуваймо, що вільних пасовищ на Херсонщині немає – їх не вистачає в усьому світі.

Тож, нами передбачена технологія стійлово-вигульного утримання тварин, з обмеженим використанням пасовища.

При цій технології вівці швидко набирають вагу, а м’ясо залишається ніжним.

В результаті ми отримуємо продукт, що користується високим попитом — бройлерна ягнятина», — сказав Вдовиченко.

Юрій Вдовиченко зазначив, що розробки Інституту широко застосовуються в тваринництві: установа реалізує молодняк та технології товарного і племінного утримання, надає науковий супровід по створенню племзаводів і товарних ферм — як по Україні, так і в ближньому зарубіжжі.

В колишньому СРСР до 80% поголів’я овець становили породи селекції асканійського інституту, тож Інститут має величезний досвід та наукову базу, щоб покращити ситуацію із вирощуванням овець в регіоні.

Источник материала
Поделиться сюжетом