В італійський суп вкидають усе, що є в холодильнику
В італійський суп вкидають усе, що є в холодильнику

В італійський суп вкидають усе, що є в холодильнику

— Мінестроне — італійський суп.

Строгого рецепту не має — в хід іде те, що є в холодильнику.

Головне, щоб включав у себе овочі й бобові, — каже 29-річна Оксана Панченко з Києва.

Для приготування мінестроне використовує 1,5 літ­ра бульйону, 200 грамів копченої свинячої вирізки, 2 кабачки, 150 грамів квасолі, 1 стеблину цибулі-порею, по 400 грамів цвітної капусти й печериць, 3 помідори, 1 корінь селери, 1 цибулину, 1 морквину, 200 грамів свіжого або мороженого зеленого горошку.— Також беру три зубчики часнику, жменю макаронів, 50 грамів пармезану, 60 мілілітрів оливкової олії, півпучка петрушки, по половині чайної ложки меленого мускатного горіха, духмяного горошку й сушеного базиліку, лавровий лист, сіль і перець за смаком.

Попередньо замочену на ніч квасолю закидає в бульйон і проварює до напівготовності.

Печериці чистить, перерізує на 4 частини й злегка обсмажує на олії.

Ріже крупними кубиками кабачок.

Подрібнює соломкою вирізку.

Цвітну капусту ділить на су­цвіття.

Ріже кільцями білу частину цибулі-­порею.— Обдаю помідори кип'ятком, знімаю з них шкірку й теж ріжу на кубики.

Так само дрібню попередньо очищені моркву, селеру й цибулю.

Обсмажую їх на оливковій олії.

Вкидаю до них вирізку й розчавлений часник.

Трохи припускаю.

Додаю порізану цибулю-порей і третину склянки бульйону.

Зменшує вогонь і тушкує протягом 10 хвилин.

Туди ж додає помідори й горошок.

Солить та вкидає приправи.

Лишає тушкуватися ще на 5 хвилин.

Засипає все в каструлю з бульйоном і квасолею.

Додає кабачки, цвітну капусту й печериці.

Доводить до кипіння й проварює протягом 20–25 хвилин.— Вкидаю туди макарони.

Проварюю ще 10 хвилин.

За півхвилини до того, як вимкнути, додаю подрібнену петрушку.

На цьому — мінестроне готовий.

У мене виходить густеньким.

Якщо хто любить рідкий, можна додати більше бульйону.

Источник материала
Поделиться сюжетом