Голові комітету Американської торгової палати не вдалося оскаржити дії держвиконавця щодо арешту її рахунків та майна за борги
Голові комітету Американської торгової палати не вдалося оскаржити дії держвиконавця щодо арешту її рахунків та майна за борги

Голові комітету Американської торгової палати не вдалося оскаржити дії держвиконавця щодо арешту її рахунків та майна за борги

Чолі комітету Американської торгової палати Тетяни Попової не вдалося оскаржити у суді дії державного виконавця, який домігся застосування до боржника крайніх заходів впливу — судового рішення про її арешт банківських рахунків, а також рухомого і нерухомого майна до виконання рішення суду про примусове стягнення проблемою заборгованості за особистим дорученням перед "Райффайзен Банк Аваль" на суму понад 6 мільйонів доларів.

Про це йдеться в рішенні Дарницького районного суду міста Києва, повідомляє "Апостроф".

"У задоволенні скарги Попової Тетяна Валеріївни на дії державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України Іванюти Івана Миколайовича, зацікавлена особа — Публічне акціонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль", — відмовити", — сказано в рішенні Дарницького районного суду р.

Києва по справі № 753/4154/19, копією якого володіє редакція.

повідомлялося раніше, Печерський суд за клопотанням державного виконавця заборонив Тетяни Попової до повного виконання з її боку зобов'язань перед кредитором залишати межі України, а також наклав арешт на банківські рахунки, особисте рухоме і нерухоме майно Тетяни Попової, яка з 2012 року ухиляється від виконання зобов'язань за особистим дорученням за кредитами перед "Райффайзен Банком Аваль" на суму 6 мільйонів доларів.

Як випливає з рішення суду, починаючи з 2012 року, коли "Райффайзен Банк Аваль" змушений був звернутися до суду для примусового стягнення боргу з підконтрольних Попової та її сім'ї компаній, вона всіляко уникала виконання зобов'язань за особистим дорученням, а також ігнорувала виклики державного виконавця.

У 2016 році на підставі заяви голови правління "Райффайзен Банк Аваль" Володимира Лавренчука порушено кримінальну справу №12016100000000554 про ухилення від виконання зобов'язань за кредитним договором, а також у зв'язку зі спробами незаконного виведення бізнес-центру Increastar з-під застави.

Серед посадових осіб підконтрольних Тетяни Попової компаній – літній батько Попов Валерій Васильович, який виявився одним з фігурантів кримінальної переслідування з боку кредитора "Райффайзен Банк Аваль" за спроби незаконного виведення бізнес-центру з-під застави.

Тетяна Попова зробила спробу спростувати свою причетність до згадуються у публікаціях у зв'язку з її діяльністю компаніям.

"Ще в 2013 р.

я переуступила корпоративні права і вийшла зі складу акціонерів компаній, зазначених у тексті (в т.

"Захидбудинвест Консалтинг Компані") і є відповідачами за позовами фінансової компанії "Женева".

В даний час я не маю до цих компаній ніякого відношення", – спробувала Попова дистанціюватися від компаній, серед яких і ТОВ "Медіа-Експерт", які повинні австрійському банку в Україні понад 6 млн доларів.

У той же час за даними публічного реєстру українських компаній, ТОВ "Захидбудинвест Компані Консалтинг", що знаходиться в процесі банкрутства, і ТОВ "Медіа-Експерт" за дивним збігом обставин саме з часу формального відходу Тетяни Попової від цього бізнесу очолює її батько – Попов Валерій Васильович.

Сама Тетяна Попова з квітня 2007 по грудень 2013 року – з моменту отримання кредитних коштів від "Райффайзен Банк Аваль" і в період, коли кредит став проблемним і кредитор почав процедуру примусового стягнення, – була керівником компанії "Захидбудинвест Консалтинг Компані".

А формальними засновниками цих компаній в нинішній час є батько Тетяни Попової і її матір – Попова Наталія Павлівна.

На момент отримання кредитних коштів Тетяна Попова була засновником цих та інших компаній, активно займалася рекламним і медійним бізнесом.

З 2014 року Тетяна Попова робила безуспішні спроби оскаржити в судах своє поручительство за кредитами перед "Райффайзен Банк Аваль", а також судове рішення про стягнення з неї заборгованості по проблемним кредитом.

Розгляд справи дійшло до Верховного Суду України, який своїм рішенням поставив крапку в цій суперечці, і залишив у силі всі законні вимоги кредитора про виконання кредитних зобов'язань за особистим дорученням Попової за кредити підконтрольних їй компаній.

Зараз Тетяна Попова – голова комітету з медіа і комунікацій Американської торгової палати в Україні, експерт громадського об'єднання "Інформаційна безпека", а раніше обіймала посаду заступника міністра інформаційної політики та радника міністра оборони.

Источник материала
Поделиться сюжетом