Україна відновила транзит нафти до ЄС
Україна відновила транзит нафти до ЄС

Україна відновила транзит нафти до ЄС

21 травня, 2019, 12:58.

.

Укртранснафта відновила транзит нафти до країн Європейського Союзу.

Про це повідомила прес-служба Укртранснафти.

21 травня о 10.46 год АТ “Укртранснафта” відновило прийом російської нафти на ЛВДС “Мозир” (Республіка Білорусь) для подальшого її транспортування у напрямку європейських споживачів.

Водночас готовність приймати нафту підтвердили на приймально-здавальній дільниці “Фенешлітке” (Угорщина).

“Відтак, станом на 10.38 год Укртранснафта відновила транзит сировини до угорських споживачів”, - повідомили у компанії.

"Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (магістральний нафтопровід "Дружба") через неякісну сировину.

25 квітня Польща повідомила білоруській стороні про зупинку транзиту російської нафти по нафтопроводу "Дружба".

Причина такого кроку - низька якість нафти.

2 травня головний інженер компанії "Гомельтранснафта Дружба" Андрій Вериго заявив, що у нафтопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі накопичилося близько 5 млн тонн "брудної" нафти - з підвищеним вмістом хлорорганічних речовин.

Згідно з даними глави Міненерго РФ Олександра Новака, загальний збиток від забруднення нафти в експортному магістральному нафтопроводі "Дружба" може скласти менше $ 100 млн.

17 травня Білорусь знову зупинила транзит через відсутність вільних резервуарів в Україні для відкачування брудної російської нафти, яка перебуває у трубопроводі.

Источник материала
Поделиться сюжетом