У НАТО чекають від України продовження реформи безпекового сектора
У НАТО чекають від України продовження реформи безпекового сектора

У НАТО чекають від України продовження реформи безпекового сектора

У Північноатлантичному альянсі очікують, що Україна продовжить реформувати безпековий сектор та встановлювати за ним громадський контроль.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонсалес у вівторок в Києві.

"Боріться з корупцією, реформуйте сектор безпеки, встановлюйте громадський контроль за ним - і результат буде.

Україна заслуговує на нього", - сказав Альваргонсалес на урочистому заході з нагоди святкування 70-річчя НАТО на Європейській площі.

Торік у жовтні в Альянсі заявили, що українська влада підриває до себе довіру союзників, відкладаючи проведення реформи СБУ, яка є ключовим пріоритетом як у комплексному пакеті допомоги Україні, який був узгоджений на Варшавському саміті НАТО в 2016 році, так і в річній національній програмі України.

В НАТО наполягають, що реформа СБУ є однією з основних в реформуванні нацбезпеки України.

Глава Консультативної місії ЄС торік у інтерв'ю "Європейській правді" заявляв, що СБУ не співпрацює з ЄС щодо своєї реформи, бо не має концепції.

Він заявив, що без реформи СБУ "неможливо уявити ані розвиток України, ані, тим більше, можливість вступу України в НАТО або Євросоюз".

Источник материала
Поделиться сюжетом