У Зеленського можуть ініціювати позачергове засідання Ради на 22 травня
У Зеленського можуть ініціювати позачергове засідання Ради на 22 травня

У Зеленського можуть ініціювати позачергове засідання Ради на 22 травня

14:39, 21 травня 2019.

Політика.

18.

Засідання хочуть провести для внесення змін в закон про вибори народних депутатів.

Зміни стосуватимуться скасування мажоритарної системи виборів народних депутатів / фото president.

Радник новообраного президента Володимира Зеленського з юридичних питань Андрій Богдан заявив про ймовірне звернення до голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо скликання позачергового засідання парламенту на 22 травня для внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Богдан повідомив журналістам після завершення консультацій президента з лідерами фракцій та груп парламенту щодо розпуску Верховної Ради.

«На сьогодні ще йдуть консультації з ЦВК щодо процедур самих виборів, і, можливо, буде прийнято рішення щодо звернення до голови ВР Андрія Парубія щодо скликання на завтра позачергової сесії ( позачергового засідання парламенту – УНІАН) і прийняття змін до закону про вибори народних депутатів», - сказав він.

«На сьогодні є розуміння, що, можливо, будуть проголосовані зміни до закону про вибори народних депутатів, які будуть скасовувати мажоритарну систему виборів народних депутатів і залишиться лише пропорційна партійна система.

Ще однією додатковою умовою таких змін може бути пониження прохідного бар’єру до 3%.

Ще один важливий момент – зменшення строків тендерних закупок, які буде проводити ЦВК в процесі проведення виборів», - додав Богдан.

Він зазначив, що ці три питання будуть поставлені на розгляд Верховної Ради у найближчий час.

#вибори#Володимир Зеленський.

Источник материала
Поделиться сюжетом