Україна наклала антидемпінгове мито на імпорт цементу з РФ, Білорусі та Молдови
Україна наклала антидемпінгове мито на імпорт цементу з РФ, Білорусі та Молдови

Україна наклала антидемпінгове мито на імпорт цементу з РФ, Білорусі та Молдови

У вівторок, 21 травня, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) ухвалила рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну цементних клінкерів і портландцементу з РФ, Білорусі та Молдови.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України.

У відомстві зазначили, що МКМТ встановила наявність демпінгового імпорту з цих країн протягом 2015-2018 років.

Водночас частки імпорту цементних клінкерів і портландцементу з РФ, Білорусі та Молдови у загальному обсязі імпорту цих товарів в Україну упродовж усього періоду дослідження постійно зростали, що, пояснили в МЕРТ, свідчить про намір подальшого збільшення обсягу демпінгового імпорту з цих країн.

"Відтак, МКМТ ухвалила рішення про застосування антидемпінгового мита у розмірі 114,95% з товару походженням з Російської Федерації; 57,03% - з товару походженням з Білорусі; 94,46% - з товару походженням з Молдови", - сказано в повідомленні.

За даними МЕРТ, мито стягуватиметься упродовж п'яти років.

Раніше, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про введення спеціального мита на всі російські товари, які намагатимуться завезти на українські ринки.

Винятком стане лише вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція.

Спеціальне мито введуть вже з 1 серпня 2019 року.

Отримані митні кошти надходитимуть до спеціального фонду Державного бюджету і використовуватимуться для фінансування заходів з імпортозаміщення.

Источник материала
Поделиться сюжетом