«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки
«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки

«Хіт FM» та «Люкс FM» припинили рекламу бренду Marvel, під яким випускаються вода і цигарки

Реклама води Marvel (замовник – компанія «Марвел-Еко») з’явилась у зовнішній рекламі (білборди, метро) цієї весни.

При цьому рекламний слоган кампанії «Свій для кожного» був таки й же, як у тютюнової продукції Marvel львівського виробника Marvel International Tobacco Group.

У зв’язку із цим 15 травня головне управління Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів винесло рішення про заборону реклами цього бренду.

Відомство вбачає в цій рекламі порушення закону «Про рекламу», адже «рекламний контент Marvel містить у собі заходи непрямого стимулювання продажу тютюнових виробів і спонукає до вживання тютюну».

«Реклама Marvel містить у собі напис, малюнки і зображення, повідомлення, які повністю ідентифікуються та асоціюються з тютюновими виробами Marvel, знаком для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби», – йдеться в рішенні.

Також, за інформацією Gazeta.

ua, 14 травня керівник Управління з питань реклами Київської міської держадміністрації Олександр Смірнов направив операторам столичного рекламного ринку лист, у якому фактично визнав рекламу цих цигарок незаконною і закликав припинити її поширення.

Маркетинг-директорка радіохолдингу «ТАВР Медіа» Оксана Шавель у коментарі «Детектору медіа» зазначила: «Xit FM розміщував в ефірі цю рекламну кампанію виключно в рамках чинного законодавства», і додала, що рекламну кампанію вже завершено.

За даними джерел «Детектора медіа», радіо «Люкс FM» (холдинг «Люкс»), як і радіостанція «ТАВР Медіа», теж уже припинило трансляцію реклами.

За інформацією Gazeta.

ua, реклама бренду Marvel також з'явилася в журналі Panorama, який видає авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», та на радіостанції «Просто радіо».

Однак у коментарі «Детектору медіа» комерційний директор радіостанції Людмила Колесник повідомила, що «реклама бренду Marvel, жодного разу не виходила в ефірі радіостанції “Просто радіо”».

Як повідомляє Liga.

net, Marvel International Tobacco Group звернулася до Львівського господарського суду з проханням заборонити використовувати її бренд у рекламі виробників напоїв.

Однак суд повернув заяву позивачу, оскільки вона була неналежним чином оформлена.

Фото з сайту gazeta.

Источник материала
Поделиться сюжетом