Уряд дав старт трансформації екстреної меддопомоги
Уряд дав старт трансформації екстреної меддопомоги

Уряд дав старт трансформації екстреної меддопомоги

22 травня.

Уряд ухвалив рішення про початок трансформації системи екстреної медичної допомоги, що триватиме 5 років, починаючи зі змін у шести пілотних регіонах уже цього року.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів, передає УНН з посиланням на прес-службу МОЗу.

"Розпочинаємо перший етап трансформації екстреної медичної допомоги – Кабмін ухвалив концепцію розвитку екстреної медичної допомоги, направив кошти на пілотний проект у шести регіонах і затвердив закупівлю сучасних диспетчерських служб по усій країні", - зазначила прес-служба МОЗу.

Як вказали у відомстві, зміни відбудуться упродовж наступних п’яти років, а перший етап змін розпочнеться уже цього року у шести пілотних регіонах.

На реалізацію змін у Держбюджеті передбачено 922,5 млн гривень.

У межах пілотного проекту передбачено закупівлі у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та Києві спеціалізованого санітарного транспорту, оснащення для навчально-тренувальних відділів центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ЦЕМД).

Також передбачена закупівля апаратно-програмного комплексу диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по всій Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом