Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок з Клюєвими
Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок з Клюєвими

Китайська держкорпорація CNBM спростовує зв'язок з Клюєвими

Китайська державна корпорація CNBM, яка володіє в Україні мережею сонячних електростанцій, зокрема, ТОВ "Схід Солар" в Миколаївській області, спростовує будь-який вплив або будь-які інші форми причетності колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва або його брата, екс-народного депутата Сергія Клюєва до управління або володіння частками в українських активах компанії.

Про це заявив в інтерв'ю "Українським новинам" гендиректор CNBM New Energy Engineering Юнчжи Чен."Ми вже неодноразово коментували ці заяви.

Ми стали власниками активів в Україні в результаті погашення боргів групою Актив-Солар.

Ми остаточно і одноосібно оформили права власності на активи в Україні у 2016 році, вони структуровані як через наші холдингові структури, так і через наші торгові компанії в Сінгапурі, ОАЕ та Китаї.

У нашій структурі власності кінцевими бенефіціарами можуть бути тільки Китайська держава і громадяни Китаю.

Тому ми категорично відкидаємо подібні звинувачення", - зазначив Юнджу Чен.

За його словами, структуру власності активів перевіряли не тільки зовнішні юридичні консультанти, але також всі профільні органи України і Євросоюзу, в результаті чого були отримані їх узгодження на вступ у права власності."Бізнес ми завжди ведемо в рамках правового поля.

А подібні брехливі заяви поширюються псевдо-журналістами, які навіть не спромоглися звернутися до нас за коментарями і використовуються нашими опонентами, щоб прикрити хибність і незаконність своїх дій.

Ми, втім, вже не дивуємося цинізму, що відбувається з боку наших опонентів та їх поплічників", - додав глава CNBM New Energy Engineering.

Він також спростував поширену раніше деякими ЗМІ інформацію про те, що одна з найбільших китайських державних корпорацій є лише "вимушеним" інвестором в українські СЕС, які не зацікавлені в розвитку бізнесу."Ми стали власником станцій в результаті конвертації боргів в капітал - ми не тільки зацікавлені в бізнесі, ми державна компанія КНР.

І ми відповідальні за результати бізнесу перед нашим урядом.

Це дуже серйозне питання.

І ми будемо стояти на захисті інтересів цього бізнесу.

Ми зобов'язані і будемо вживати всіх необхідних заходів - як в правовому, так і в дипломатичному полі.

Цей підхід однаковий для всіх наших інвестицій - в Україні, Мексиці, Індонезії - всюди", - підкреслив він.

ЗМІ пов'язують дії силовиків, а також рішення судів навколо цієї справи з інтересами підприємця російського походження Павла Фукса.

Источник материала
Поделиться сюжетом