У Верховному суді зареєстровано вже два позови проти указу президента про розпуск парламенту
У Верховному суді зареєстровано вже два позови проти указу президента про розпуск парламенту

У Верховному суді зареєстровано вже два позови проти указу президента про розпуск парламенту

19:58, 23 травня 2019.

Вибори 2019.

23.

Суддя Верховного суду протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії.

До Верховного суду надійшло два позови щодо оскарження указу президента про розпуск ВР / УНІАН.

У Верховному суді зареєстровано вже два позови про оскарження указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Як повідомляється на сайті суду, сьогодні до Верховного суду надійшли дві позовні заяви про визнання протиправним та нечинним указ президента України від 21 травня 2019 року № 303/2019 «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів».

Обидві заяви подані фізичними особами.

У суді повідомляють, що, відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України, суддя протягом п’яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про наступні процесуальні дії.

Суд інформуватиме про подальші процесуальні кроки у зазначених справах.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і проведення дострокових парламентських виборів.

21 травня Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень ВР та призначення позачергових виборів на 21 липня.

Сьогодні, 23 травня, указ набув чинності – документ опубліковано в офіційному виданні «Урядовий кур'єр».

Також сьогодні координатор громадянського руху «Спільна справа» Олександр Данилюк заявив, що очолювана ним організація оскаржила указ президента у Верховному суді.

Крім того, фракція «Народний фронт» ініціює подання до Конституційного суду України щодо визнання неконституційним указу президента про розпуск парламенту.

#Верховний суд України#парламентські вибори 2019.

Источник материала
Поделиться сюжетом