Філарет побажав Епіфанію Божої допомоги у розбудові ПЦУ
Філарет побажав Епіфанію Божої допомоги у розбудові ПЦУ

Філарет побажав Епіфанію Божої допомоги у розбудові ПЦУ

25 травня.

Святійший Патріарх Філарет привітав Предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Епіфанія з Днем ангела, побажавши Божої допомоги у нелегкій справі розбудови помісної Православної церкви України і висловивши впевненість у тому, що єдність ПЦУ збережеться в майбутньому.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Київської митрополії Української православної церкви (ПЦУ).

"Хочу привітати Блаженнійшого Епіфанія з Днем ангела.

Цього дня ми особливо молимося його небесному покровителю, щоб він допоміг Предстоятелю нести цей важкий хрест – головування над Церквою.

Цей хрест неможливо нести без Божої допомоги.

Тому бажаю Вашому Блаженству, щоб Господь допомагав Вам у цьому", – зазначив Філарет.

"Перед нами сьогодні стоїть завдання не лише зберегти ту єдність, яку ми сповідуємо, попри протидію всіх сил, які намагаються розділити нас і знищити.

Нашим головним завданням є об’єднати все Православ’я України в єдину Помісну Православну Церкву.

Якщо ми цього досягнемо, то це означатиме, що Україна – непереможна, бо вона має міцну основу", – додав Святійший Патріарх.

При цьому Філарет наголосив на тому, що збереження України в умовах російської агресії – це, передусім, заслуга української Церкви, яка міцна своєю згуртованістю.

Також він підкреслив "свою впевненість у тому, що єдність ПЦУ збережеться в майбутньому, а також подякував Вселенському Патріарху Варфоломію I за його зусилля у творенні єдиної Помісної Православної Церкви України".

Своєю чергою, Блаженнійший Митрополит Епіфаній подякував Його Святості за привітання і висловив впевненість у тому, що Українська Православна Церква зростатиме і буде міцнішати і надалі.

Источник материала
Поделиться сюжетом