Іран пригрозив США затопленням американських кораблів у Перській затоці
Іран пригрозив США затопленням американських кораблів у Перській затоці

Іран пригрозив США затопленням американських кораблів у Перській затоці

Старший радник командира гвардійського корпусу ісламської революції Мортеза Корбані.

mehr news agency.

Старший радник командира гвардійського корпусу ісламської революції Мортеза Корбані заявив, що Іран має дві нові "надсекретні зброї", і він може використовувати їх, щоб потопити військові кораблі США "з усім і з усіма на борту".

Про це повідомляє Tehran Times.

"У разі найменшої дурної дії супротивника у водах Перської затоки вороги дізнаються, що ми з ними зробимо", - заявив Корбані у інтерв'ю інформаційному агентству Mizan.

За словами іранського силовика, американці не повинні надсилати до регіону Перської затоки свої кораблі.

Вашингтон розгорнув в районі Перської затоки цільову групу авіаносців "Авраам Лінкольн" і бомбардувальники і 24 травня оголосив про розгортання ще 1500 військовослужбовців.

Крім того, США заявили про намір надіслати в регіон військовий корабель Arlington ВМС США з амфібіями і літаками на борту.

При цьому Пентагон заявив, що готовий захищати сили і американські інтереси в регіоні, зазначивши, що США не прагнуть до конфлікту з Іраном.

У відповідь на ці дії глава Гвардійського авіаційно-космічного підрозділу Аміралі Гаджізаде пригрозив "бити американців по голові", у разі будь-яких маневрів у Перській затоці.

Источник материала
Поделиться сюжетом