Глава ОБСЄ прибув до України
Глава ОБСЄ прибув до України

Глава ОБСЄ прибув до України

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак прибув з візитом до України.

Про це йдеться повідомленні у Twitter.

"Щойно приземлився в Україні в рамках мого другого візиту протягом року в якості Діючого голови ОБСЄ! В очікуванні проведення переговорів з новим керівництвом України з приводу того, як поєднати наші зусилля заради народу України", - йдеться у повідомленні.

Також голова організації опублікував спільне фото зі спецпредставником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком.

"Привітав колишнього президента України Леоніда Кучми з призначенням представляти Україну в Тристоронній контактній групі та побажав йому успіхів у його роботі", - наголосив Лайчак .

Congratulated former President of #Ukraine Leonid Kuchma on his appointment to represent Ukraine at the Trilateral Contact Group and wished him all success in his efforts.

— Miroslav Lajčák (@Miroslav.

Lajcak) 13 червня 2019 р.

Разом з тим, він провів зустріч із представниками українського громадянського суспільства.

"Ми не можемо зробити зміни в Україні за одну ніч.

Але всі наші зусилля в рамках ОБСЄ нічого не будуть варті, якщо ми не вступимо в контакт та не взаємодіятимемо з представниками громадянського суспільства.

Зараз як ніколи Україна потребує активного громадянського суспільства з досвідом та ідеями", - повідомив Мирослав Лайчак.

За словами спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, Кучма запропонував зняти економічну блокаду з ОРДЛО.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на пропозицію Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донецької і Луганської області.

Генпрокурор заявив, що відповідна ідея означає "легалізацію виплати податків терористичним утворенням".

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны