Суд визнав ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк», поклавши край всім спекуляціям – голова правління
Суд визнав ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк», поклавши край всім спекуляціям – голова правління

Суд визнав ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк», поклавши край всім спекуляціям – голова правління

14:59, 13 червня 2019.

Фінанси.

Офіційно.

Голова правління ПАТ «Укрінком» Алла Ільюченко повідомила, що Чернівецький апеляційний суд визнав ПАТ «Укрінком» правонаступником «Укрінбанк», тим самим поклавши край спекуляціям щодо правового статусу компанії.

Як йдеться в заяві Ільюченко, після перейменування ПАТ «Укрінбанк» на ПАТ «Укрінком» в 2016 році виникло багато суперечок з приводу того, чи є ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк».

За словами голови правління компанії, представники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у публічних виступах стверджували, що ПАТ «Укрінком» не може бути правонаступником ПАТ «Укрінбанк», а, отже, не має юридичних підстав заявляти права на активи банку.

Наприклад, наголошується в заяві, 20 грудня 2018 року на сайті ФДМУ був розміщений прес-реліз з посиланням на рішення суду, яким була визнана недійсною угода з приймання-передачі нерухомого майна нежитлової будівлі оздоровчого комплексу з кафе-баром на Є.

Максимовича, 16а в м.

Чернівці на підставі акту між ВАТ «Українська інноваційна компанія» та ТОВ «Столиця Інвест 2008».

Основним аргументом суду було те, що ПАТ «Українська інноваційна компанія» не отримала права і зобов'язання правонаступника ПАТ «Український інноваційний банк».

Дане рішення було надане прес-службою Фонду громадськості як загальна судова практика.

Тим не менш, вже 17 травня 2019 року постановою Чернівецького апеляційного суду було скасовано рішення Шевченківського районного суду м.

Чернівців у справі № 727/3555/18 від 27 листопада 2018 р., що прямо говорить про визнання ПАТ «Укрінком» правонаступником ПАТ «Укрінбанк».

ПАТ «Укрінбанк» було перейменовано на ПАТ «Укрінком» в 2016 році з метою відповідності і на виконання закону України «Про банки і банківську діяльність», отримавши при цьому всі права (активи, цінні папери, кредитний портфель і т.

д.) і зобов'язання банку перед вкладниками.

Источник материала
Поделиться сюжетом