Україна стрімко нарощує темпи використання коштів міжнародних партнерів
Україна стрімко нарощує темпи використання коштів міжнародних партнерів

Україна стрімко нарощує темпи використання коштів міжнародних партнерів

13 червня.

Станом на 01.06.2019 використання коштів МФО зросло на 286,86 млн доларів США та 141,15 млн євро у порівнянні з аналогічною датою минулого року.

Про це УНН повідомили у прес-службі Мінфіну.

Завдяки розблокуванню платежів за проектами, бенефіціаром яких є «НЕК «Укренерго», та позитивній динаміці, очікуємо у найближчі місяці значно збільшити вибірку.

Окрім того, на сьогодні показник вибірки за позиками Світового банку склав 39,1%, тоді як за всі попередні роки співробітництва України з Банком рекордним показником вибірки було 30,2% в 2013-му році.

"Це прямий наслідок втілення Міністерством фінансів Концепції підвищення ефективності впровадження спільних з МФО інвестиційних проектів та праці робочої групи.

Це вже дозволило збільшити вибірку, а отже - обсяг інвестицій в енергоефективність, розвиток транспорту та інфраструктури, комунальні проекти", - каже Міністр фінансів Оксана Маркарова.

У лютому-березні поточного року Мінфіном спільно з МФО проведено перегляд портфелів інвестиційних проектів МБРР, ЄБРР, ЄІБ та узгоджено подальші кроки з покращення вибірки коштів.

Наразі портфель МФО в Україні складається з 32 проектів загальною вартістю 5 млрд євро та 2 млрд доларів США, залучених як позика державою або під державні гарантії.

Источник материала
Поделиться сюжетом