Розвивають комплекси та принижують: в Україні заборонили прокат "Сватів"
Розвивають комплекси та принижують: в Україні заборонили прокат "Сватів"

Розвивають комплекси та принижують: в Україні заборонили прокат "Сватів"

У Державному агентстві України з питань кіно відмовили каналу 1+1 у видачі повторного прокатного посвідчення на 2-й сезон серіалу "Свати".

За відмову проголосували 15 членів експертної комісії, 1 - за дозвіл, 2 заявили заздалегідь про конфлікт інтересів, пише detector.

Член експертної комісії Марія Гурська сказала, що в серіалі державні установи підписані російською мовою, а деякі вивіски - українською.

Це створюється враження, що Україна інтегрована в російський простір.

Також "Свати" розвивають в українцях комплекс неповноцінності, принижують їх гідність."Сім'я героїв з українським прізвищем виглядає менш освіченою,"селюками", на відміну від сім'ї з російським прізвищем.

Однак у разі перемонтування другого сезону і зміни прізвища героїв серіалу експертна комісія могла б погодитися на видачу прокатного посвідчення", - пояснила Гурська.

Член комісії Сергій Оснач додав, що представників "1+1 media" має хвилювати, як сприймуть серіал сім'ї учасників АТО і постраждалих у війні.

Головну з ролей в якомуу ньому виконує "путінець" Федір Добронравов.

Ми плануємо оскаржити відповідне рішення Держкіно в суді.

Глава Державного агентства України з питань кіно та експертна комісія використовують цю ситуацію як платформу для входження в парламентську кампанію, щоб продемонструвати таким чином нібито боротьбу за національну ідею.

Нам незрозуміло, чому об'єктом публічних нападок став український продукт.

Таким чином його намагаються використовувати в якості політичного інструменту для передвиборної маніпуляції", - прокоментували представники каналу.

Новий сезон російсько-українського серіалу "Свати" вийде на екрани в 2020 році.

Через заборону актору Федіру Добронравову в'їжджати в Україну, нові серії знімали у Білорусі.

У сьомому сезоні "Сватів" герої побувають у минулому - вони перенесуться в XIX століття і стануть поміщиками.

Источник материала
Поделиться сюжетом