Філарет розіслав запрошення на «собор УПЦ Київського патріархату»
Філарет розіслав запрошення на «собор УПЦ Київського патріархату»

Філарет розіслав запрошення на «собор УПЦ Київського патріархату»

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет розіслав запрошення на «собор Української православної церкви Київського патріархату», який він скликає 20 червня.

Про це повідомляє видання Сerkvarium, яке опублікувало фото одного із запрошень, датованих 14 червня.

«Запрошую вас взяти участь у помісному соборі Української православної церкви Київського патріархату, який відбудеться у Свято-Володимирському кафедральному патріаршому соборі міста Києва 20 червня 2019 року об 11:00», - йдеться у запрошенні.

Напередодні предстоятель Православної церкви України Епіфаній закликав вірян та духовенство не брати участі у заходах і діях, які руйнують єдність Помісної церкви.

«Самовільне та позастатутне проведення зборів невизначеної групи не уповноважених осіб з присвоєнням цим зборам назви «Собору» означатиме церковне розділення та відділення організаторів та учасників таких зборів від Православної Церкви України з усіма канонічними та юридичними наслідками», - йдеться у заяві.

патріархат Київський не існує і ніколи не існував, а Філарет був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський.

Патріарх Філарет: Епіфаній - помилка моя велика, але не головна...

Філарет проти Епіфанія.

Як Священний Синод гасив пожежу.

Київський патріархат досі існує? Чи загрожує Православній церкві України розкол.

Источник материала
Поделиться сюжетом