— Печена свинина смакує з полуницею.
Ягоди забирають зайвий жир і додають аромату, — розповідає Олександра Думенко, 41 рік, із міста Могилів-Подільський Вінницької області.
— А яке ж м'ясо без вина.
Тільки червоне замінюю на біле.
Воно більше підходить до полуниці.Миє і зрізує плівку з 500 г свинячої вирізки.
Змішує 3 ст.
бальзамічного оцту, 3 ст.
олії, по дрібці солі і чорного меленого перцю.
Вичавлює три зубці часнику і додає дві гілки розмарину.
Кладе до свинини.
Ставить це в холодильник на 2 год.
для маринування.
Тим часом готує полуничний соус.
У сотейнику смажить дрібно порізану цибулину до прозорості.
Додає 300 г порізаної кубиками полуниці і 2 ст.
Наливає півсклянки білого сухого вина і присмачує сіллю.
Варить на повільному вогні до випаровування вина.
Тоді соус загусне.
Додає 1 ч.
лимонного соку, перемішує і знімає з вогню.— Путнім виходить і пряний соус із полуниці.
У ньому є перчинки з імбиру та перцю чилі.Ріже 200 г полуниці шматками.
Чистить від шкірки корінь імбиру і натирає на дрібній терті.
Бере для соусу 1 ч.
Чистить два зубці часнику і січе ножем.
На розігріту сковороду виливає 1 ст.
олії й викладає полуницю, імбир та часник.
На малому вогні обсмажує все, доки полуниця стане м'якою.
Додає 1/3 ч.
перцю чилі та 1 ст.
Перемішує і наливає 1 ст.
соєвого соусу.
Проварює ще 2 хв.
і постійно помішує.
Знімає соус із вогню та перетирає через сито.— Якщо хочете відчувати шматочки полуниці, розімніть соус товкачем для картоплі.
Тоді він не стане однорідною масою.
Виймає мариновану свинину і загортає у фольгу.— Я печу у фользі.
Кому зручніше в рукаві — будь ласка.
Від цього страва не зіпсується.
Тут все залежить від духовки.
Одна м'ясо добре пропікає, інша — сушить.
Якщо пересушує, підійде рукав.
Так м'ясо залишиться соковитим.
Ставить у розігріту до 180°С духовку на 40 хв.
Вимикає вогонь і тримає у теплій духовці ще 15 хв.
Під час подачі м'ясо нарізує шматками і поливає на тарілці полуничним соусом.