Запечену свинину поливають гострим полуничним соусом
Запечену свинину поливають гострим полуничним соусом

Запечену свинину поливають гострим полуничним соусом

— Печена свинина смакує з полуницею.

Ягоди забирають зайвий жир і додають аромату, — розповідає Олександра ­Думенко, 41 рік, із міста Могилів-Подільський Вінницької області.

— А яке ж м'ясо без вина.

Тільки червоне замінюю на біле.

Воно більше підходить до полуниці.Миє і зрізує плівку з 500 г свинячої вирізки.

Змішує 3 ст.

бальзамічного оцту, 3 ст.

олії, по дрібці солі і чорного меленого перцю.

Вичавлює три зубці часнику і додає дві гілки розмарину.

Кладе до свинини.

Ставить це в холодильник на 2 год.

для маринування.

Тим часом готує полуничний соус.

У сотейнику смажить дрібно порізану цибулину до прозорості.

Додає 300 г порізаної кубиками полуниці і 2 ст.

Наливає півсклянки білого сухого вина і присмачує сіллю.

Варить на повільному вогні до випаровування вина.

Тоді соус загусне.

Додає 1 ч.

лимонного соку, перемішує і знімає з вогню.— Путнім виходить і пряний соус із полуниці.

У ньому є перчинки з імбиру та перцю чилі.Ріже 200 г полуниці шматками.

Чистить від шкірки корінь імбиру і натирає на дрібній терті.

Бере для соусу 1 ч.

Чистить два зубці часнику і січе ножем.

На розігріту сковороду виливає 1 ст.

олії й викладає полуницю, імбир та часник.

На малому вогні обсмажує все, доки полуниця стане м'якою.

Додає 1/3 ч.

перцю чилі та 1 ст.

Перемішує і наливає 1 ст.

соєвого соусу.

Проварює ще 2 хв.

і постійно помішує.

Знімає соус із вогню та перетирає через сито.— Якщо хочете відчувати шматочки полуниці, розімніть соус товкачем для кар­топлі.

Тоді він не стане однорідною масою.

Виймає мариновану свинину і загортає у фольгу.— Я печу у фользі.

Кому зручніше в рукаві — будь ласка.

Від цього страва не зіпсується.

Тут все залежить від духовки.

Одна м'ясо добре пропікає, інша — сушить.

Якщо пересушує, підійде рукав.

Так м'ясо залишиться соковитим.

Ставить у розігріту до 180°С духовку на 40 хв.

Вимикає вогонь і тримає у теплій духовці ще 15 хв.

Під час подачі м'ясо нарізує шматками і поливає на тарілці полуничним соусом.

Источник материала
Поделиться сюжетом