ЄС виділив Україні 29,5 мільйонів євро на підтримку податкової та митної реформи
ЄС виділив Україні 29,5 мільйонів євро на підтримку податкової та митної реформи

ЄС виділив Україні 29,5 мільйонів євро на підтримку податкової та митної реформи

01:46, 19 червня 2019.

Фінанси.

Гроші будуть спрямовані на фінансування третьої і четвертої складової програми покращення управління держфінансами.

Учасники прес-конференції, присвяченій запуску програми EU4PFM / фото УНІАН.

Європейський Союз в рамках програми з управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), спрямованої на підтримку податкових і митних реформ, виділив 29,5 мільйонів євро.

За його словами, загальний бюджет програми становить 55,5 млн євро.

На фінансування третьої і четвертої складової програми підтримки управління державними фінансами EU4PFM направлено 29,5 млн євро.

"Основною метою даної програми є підтримка розвитку сучасної, ефективної та прозорої системи адміністрування податків і зборів", - додав Веррме.

За словами заступника Міністра фінансів України Юрія Гелетія, Мінфін спільно з державними установами розробили чотирирічну стратегію управління державними фінансами, яка була затверджена в лютому 2017 року.

У цьому році був проведений аналіз щодо її виконання та визначено низку проблем.

Дана програма ЄС є важливим елементом у реалізації цієї стратегії.

Так як вона зміцнить можливість впроваджувати зміни, які є дуже необхідними для України.

"Сьогодні ми запускаємо в дію третій і четвертий компоненти цієї програми, яка спрямована на підтримку податкових і митних реформ і нарощування потенціалу управління державними фінансами», - додав Гелетій.

За його словами, вже досягнуто низку важливих ініціатив, насамперед: прийнято рішення про поділ державної фіскальної служби на дві окремі - Державної митної та Державної податкової служби; розроблена, узгоджена з Європейською комісією та затверджена Дорожня карта приєднання України до спільної транзитної процедури ЄС; розроблено та погоджено з Європейською комісією, прийнято в першому читанні та вже рекомендований до другого читання законопроект, який впроваджує положення Конвенції про процедуру спільного транзиту; розроблено, погоджено з Європейською комісією і прийнято в першому читанні законопроект про авторизованих економічних операторів; розроблено та погоджено з Європейською комісією законопроект щодо захисту прав інтелектуальної власності.

Довідка УНІАН.

Програма EU4PFM впроваджується в рамках Європейського інструменту сусідства.

Загальний бюджет програми становить 55,5 млн євро.

Бюджет, виділений для програми центрального агентства з управління проектами (CPMA) Литовської Республіки, становить 29,5 млн євро, з яких частка у розмірі 0,5 млн євро фінансується Литовською Республікою.

Завершення реалізації компонентів Програми очікується в кінці 2022 року.

#Євросоюз#реформи в Україні#реформа управління держфінансами.

Источник материала
Поделиться сюжетом