Нацбанк оцінив обсяг нової програми з МВФ
Нацбанк оцінив обсяг нової програми з МВФ

Нацбанк оцінив обсяг нової програми з МВФ

17:31, 18 червня 2019.

Фінанси.

Регулятор вважає, що нова програма з МВФ не буде такою ж об'ємною, як у 2015 році.

Національний банк України не очікує, що нова програма з Міжнародним валютним фондом буде в таких самих обсягах, як у 2015 році.

«Ми не очікуємо, що програма матиме такий самий обсяг, як програма 2015 року.

Все-таки головне завдання програми - поповнення резервів», - сказав Сологуб.

Він зазначив, що резерви НБУ перебувають на достатньо адекватному рівні.

«Головна функція цієї програми МВФ - це сигнал для інших інвесторів і реформи, які проводяться в рамках цієї програми», - додав Сологуб.

Згідно зі звітом НБУ про фінансову стабільність за червень, представленим під час брифінгу, регулятор вважає за доцільне ініціювати нову довгострокову програму співпраці з МВФ ще до завершення поточної програми, з огляду на потребу України реалізувати широкий перелік реформ і вразливість економіки до зовнішніх ризиків.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол.

у рамках діючої програми stand-by та вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

Напередодні приїзду місії президент України Володимир Зеленський ініціював позачергові парламентські вибори 21 липня й запропонував діючому складу уряду подати у відставку.

За підсумками травневої місії в МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради та формування нового Кабінету міністрів.

#Нацбанк#співпраця з МВФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом