Потрібно правильно готувати: як зробити здорове харчування доступним
Потрібно правильно готувати: як зробити здорове харчування доступним

Потрібно правильно готувати: як зробити здорове харчування доступним

Відомий дієтолог Оксана Скиталінська розвіяла міф про те, що здорове харчування недоступне українцям та як організувати своє меню на мінімальні доходи.

Про це пише changeua.

Читай Знай.

ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!.

Більшість українців мають низьку зарплату та мізерну пенсію, проте, це не значить, що вони не можуть харчуватися правильно.

Фахівець розповіла, які продукти не спустошать сімейний бюджет та будуть корисними для всієї родини.

"Існує міф про те, що здорове харчування обов'язково дорогим.

Основу нашого здорового харчування повинні складати овочі, причому місцевого походження.

Можливо, вони нам не дуже подобаються.

Можливо, нам більше подобається авокадо, ніж місцева капуста … Але повинні бути страви з наших різних овочів, а їх величезна кількість: всі сорти капусти, редька, листові овочі, цибуля, бобові … Вони обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні.

Має бути щоденний прийом горіхів (треба навчитися вживати горіхи), насіння, зернові (не пластівці, до яких ми звикли, а зернові).

Всі ці продукти, як правило, не занадто дорогими", — підкреслила Скиталінська.

Більшість вітчизняних продуктів є корисними, головне памятати, що їх слід правильно вживати, а головне - готувати.

За словами фахівця, гаприклад, ті ж самі овочі та м'ясо перетвориться на шкідливий продукт, якщо їх смажити.

А от, якщо відварити чи готувати на пару, а же потім додати трохи жиру, в такому випадку користі буде значно більше.

Що стосується солодощів, краще їх готувати самому вдома з сезонних ягід та фруктів.

Раніше Знай.

uа повідомляв, вчені виявили головний секрет вічної молодості.

Також Знай.

uа писав, шкідливі звички, від яких ви набираєте зайву вагу.

Источник материала
Поделиться сюжетом