Сирія каже, що не хоче воювати з Туреччиною
Сирія каже, що не хоче воювати з Туреччиною

Сирія каже, що не хоче воювати з Туреччиною

Сирія не хоче бачити боїв із Туреччиною, заявив її міністр закордонних справ у вівторок, після того як Туреччина сказала, що один з її постів у сирійському регіоні Ідліб атакували з району, який контролюють сирійські урядові сили.

"Ми сподіваємося, що наші військові і турецькі військові не воюватимуть.

Це наша принципова позиція", - заявив журналістам у Пекіні міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муалем.

"Ми боремося з терористами, особливо в Ідлібі, що є сирійською територією, частиною нашої країни", - сказав Муалем.

Домінуючою силою в регіоні Ідліб є організація Тахрір аль-Шам, остання інкарнація колишнього Фронту Нусра, що належав до Аль-Каїди до 2016 року.

Деякі інші угруповання, зокрема ті, що мають турецьку підтримку, також зберігають присутність.

"Зараз питання, що Туреччина хоче зробити в Сирії? Туреччина займає частину сирійської землі і має військову присутність у деяких районах Сирії", - додав Муалем.

"Вони захищають Фронт Нусра? Чи захищають вони певні терористичні сили, зокрема Східно-Туркестанський ісламський рух?", - сказав він, посилаючись на екстремістську групу, яку Китай звинувачує в нападах у Сіньцзяні та операціях в інших місцях.

"Це питання потрібно ставити до Туреччини, які їхні фактичні цілі? Ми боремося з цими терористичними групами та організаціями.

Весь світ вважає тих людей, з якими ми воюємо, терористами", - сказав Муалем.

Росія, яка підтримує президента Сирії Башара Асада в громадянській війні в його країні, і Туреччина, яка довгий час підтримувала повстанців, минулого року домовилися про зони деескалації в регіоні.

З квітня сирійські урядові сили та їхній союзник Росія активізували обстріли і бомбардування району, вбиваючи десятки мирних людей.

Уряд і його російські союзники говорять, що ця акція є відповіддю на порушення угоди повстанцями, зокрема вони нарікають на нібито присутність бойовиків у демілітаризованій зоні.

Источник материала
Поделиться сюжетом